PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

OBELISC, PETRILA: Cea mai veche exploatare minieră din Valea Jiului care a funcţionat neîntrerupt 156 de ani. „Lacrima minerului întotdeauna a căzut și va cădea spre cer!”


INSIDER: „Obeliscul – Lacrima Minerului – Petrila (județul Hunedoara), Septembrie 2022 .
,,Când l-a proiectat, Ladislau Schmidt a fost întrebat: lacrimă invers? A răspuns: Da, lacrima minerului întotdeauna a căzut și va cădea spre cer! ” SURSA

N.R.: „Ladislau Schmidt (n. 1 iulie 1930, Petrila – d. 27 decembrie 1994) a fost un artist plastic și sculptor român. „Din adâncuri spre lumină” sau „Nici o lacrimă” (1974), monument ridicat în fața Casei de Cultură Ladislau Schmidt (care a primit numele artistului in 2005, in memoriam.

În anul 2015 a fost adus ultimul vagonet de cărbune adus la suprafaţă din adâncurile Minei Petrila, cea mai veche exploatare minieră din Valea Jiului. Evenimentul a marcat, simbolic, închiderea exploatării de huilă care a funcţionat neîntrerupt timp de 156 de ani. SURSA

ARHIVĂ: MONUMENTUL ELECTRICITĂȚII, VIDRARU: De la cine așteaptă dreptul la vizită Prometeu, titanul care a furat focul lui Zeus pentru a-l dărui oamenilor?! OXO LUPENI, HARGHITA: „Inima lui Isus” – cea mai mare statuie a lui Isus din Europa de Est are 22 de metri OXO PASUL CIUMÂRNA, SUCEAVA: Palma, primul monument al drumarilor din România OXO FALX DACIC: Arma care i-a determinat pe romani să-și modifice coifurile și scuturile are monument pe DN7. Vârful e îndreptat spre Roma! OXO ODESA, UCRAINA: Baciul moldovean din Miorița intră în Cartea Recordurilor. Cea mai mare statuie din lume dedicată ciobanilor!

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s