PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

ODESA, UCRAINA: Baciul moldovean din Miorița intră în Cartea Recordurilor. Cea mai mare statuie din lume dedicată ciobanilor!


INSIDER: „Statuia ciobanului moldovean de la Centrul etnografic „Fumușica Nouă” din regiunea Odesa, Ucraina – cea mai mare statuie din lume dedicată ciobanilor.

Statuia ciobanului moldovean din raionul Tarutin, regiunea Odesa, a fost inclusă în Cartea Recordurilor Guiness, ca fiind cea mai mare statuie din lume dedicată ciobanilor.

Creația artistică, care se pare a fi ruptă din renumita baladă românească „Miorița”, a fost instalată pe teritoriul Centrului etnografic în aer liber Frumușica Nouă, la inițiativa omului de afacere Alexandru Pălăriev.

Statuia are o înălțime de 17,93 metri și cântărește aproximativ 1080 tone. Potrivit proprietarilor centrului etnografic, statuia ciobanului moldovean a fost înregistrată de reprezentanții Cărții Recordurilor Guinness la 17 noiembrie 2017.

Trebuie de precizat că la Centrul etnografic în aer liber „Fumușica Nouă” anual are loc anul festivalul internațional de folclor „Plaiul natal”, iar zona complexului de agrement a fost înființat pe locul satelor românești Frumușica Nouă și Roșia, desființate de regimul sovietic în primăvara anul 1946 pentru construirea unui poligon.” SURSA

ARHIVĂ: BUZĂU: Patronul i-a ridicat statuie angajatului model care lucra și în weekend. Post-mortem! *** LUPENI, HARGHITA: „Inima lui Isus” – cea mai mare statuie a lui Isus din Europa de Est are 22 de metri

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s