PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

Despre noi

PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI.
DEDICAT INFORMAŢIILOR DIN INTERIOR
ŞI DEZVĂLUIRILOR ÎN TIMP REAL.

 

Asistăm neputincioşi la abuzurile şi nedreptăţile pe care le vedem în jurul nostru. Ne temem să intervenim, să reclamăm, să facem ceea ce ar fi corect să facem! Iar autorităţile şi-au pierdut încrederea noastră… Trăim zilnic cu teama că, dacă ieşi din rând şi vorbeşte gura fără tine, rişti să rămâi pe drumuri fără job, fără salariu, fără un rost. …Doar pentru că ai avut curajul să ieşi în faţă şi să spui că nu eşti de acord, că este nedrept, că te opui. Acesta este Codul Tăcerii „Omerta”, pe baza căruia legea sau morala continuă să fie încălcate în fiecare zi sub ochii tăi. Iar TU eşti obligat să respecţi Omerta doar ca să-ţi păstrezi o slujbă „onorabilă” care dă de mâncare familiei tale. În sinea ta, însă, ştii prea bine că prin Tăcere eşti complice, dar pur şi simplu nu vrei să rămâi pe drumuri… Pur şi simplu, nu poţi să apari la televizor sau în ziare şi să divulgi „informaţii din interior” care ar putea duce la demiterea şefului sau închiderea afacerii patronului. Dar, totuşi, informaţiile pe care le deţii ar putea duce la îndreptatea unor nedreptăţi asupra contribuabililor, pacienţilor, clienţilor, colegilor, vecinilor, prietenilor sau a familiei tale…

În aceste condiţii, îţi propunem să devii INSiDER, adică să spui liber şi să publici necenzurat pe acest flux, SUB PROTECŢIA ANONIMATULUI, tot ceea ce crezi că este nedrept la locul tău de muncă sau acolo unde te loveşti de corupţie şi incompetenţă, dar nu îţi poţi permite să o faci în nume personal. infoINSiDER.ro doar va publica aceste reclamaţii care vor putea fi preluate de televiziuni şi ziare ca puncte de plecare în realizarea unor investigaţii de presă.

occupy-the-world-awesome-psoters-and-peopleINSiDER poate fi orice persoană de BUNĂ CREDINŢĂ care lucrează într-o instituţie de stat sau companie privată. Aceasta deţine informaţii ADEVĂRATE şi VERIFICABILE care ar trebui aduse IMEDIAT la cunoştinţa publicului privind diverse ABUZURI şi NEDREPTĂŢI. Fără a urmări vreun interes material, răzbunare sau funcţii, un INSIDER vrea să vorbească, dar doreşte să rămână ANONIM de TEAMA unor eventuale REPERCUSIUNI.

Puteţi publica imediat orice DEZVĂLUIRE sub formă de comentariu ANONIM în secţiunea CONTACT, puteţi adăuga detalii în plus la articolele publicate sau le puteţi trimite pe adresa noastră de e-mail. Cele mai importante comentarii vor fi REPUBLICATE ca subiecte separate. GARANTĂM PROTECŢIA ANONIMATULUI! AVERTISMENT PENTRU CITITORI: Ştim că, prin definiţie, o “sursă anonimă” este suspectată din start de “informaţii mincinoase” şi “intenţii ascunse”. Cu toate acestea, din amor pentru scoaterea adevărului în lumina reflectoarelor, noi ne asumăm acest risc. De aceea, NU PUTEM GARANTA VERIDICITATEA TUTUROR INFORMAŢIILOR PUBLICATE PE ACEST FLUX, dar vă invităm să le verificaţi şi să ne spuneţi şi nouă!

occupy world 9CINE SUNTEM NOI, DE FAPT? infoINSiDER.ro este un proiect NON-PROFIT coordonat de câţiva jurnalişti care, bineinţeles, doresc să-şi păstreze anonimatul. Nu pentru că suntem persoane importante, ci pentru că INFORMAŢIA REALĂ este MAI IMPORTANTĂ decât IDENTITATEA SURSEI. OBIECTIV – să devenim o interfaţă între insideri, jurnalişti şi cititori. Insiderii generează informaţia, jurnaliştii o procesează, iar cititorii reacţionează şi acţionează. SCOPURI – insiderii să poată vorbi liber sub protecţia anonimatului, jurnaliştii să preia şi să aprofundeze subiectele, iar cititorii să aibă acces la informaţia brută, în timp real, direct de la sursă, din orice domeniu, de la toate nivelurile. REZULTATUL FINAL – presiunea mediatică şi reacţia publicului să limiteze abuzurile!

Occupy_Vienna_pic_1Dorim să oferim un nou tip de informaţie – din interior – şi un izvor continuu de subiecte pentru presa cotidiană adormită care, din lipsa de subiecte şi inspiraţie, urmăreşte doar agenda autorităţilor şi se zbate între declaraţii politice, comunicate oficiale şi comentarii inutile, trăind cu impresia falsă că se află în serviciul publicului. Jurnaliştii au uitat că ei au puterea şi datoria, să orienteze agenda publică în folosul comunităţii, şi nu doar să servească autorităţile şi interesele private.

Occupy BucharestFINANŢARE. Independenţa oricărei publicaţii se măsoară prin interesele, vizibile sau invizibile, ale celor care o finanţează – oameni de afaceri, companii, partide politice. Momentan, echipa infoINSiDER.ro depune o muncă voluntară pentru construirea unui proiect original de tratare şi diseminare a informaţiilor de interes public, absolut independent de interese financiare şi politice. Prima Agenţie Deschisă de Presă (Open Press Agency) este gândită să funcţioneze cu costuri minime, în interesul exclusiv al publicului.

CINE FINANŢEAZĂ infoINSiDER.ro? CITITORII! Dacă apreciaţi ideea şi doriţi să susţineţi DEZINTERESAT acest proiect, puteţi face o donaţie în EURO prin PayPal. DETALII