PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

SPOTLIGHT 2022: Statuia ecvestră a lui Carol I din Piaţa Revoluţiei prinde viaţă printr-un spectacol de lumină şi culoare


INSIDER: „Statuia ecvestră a Regelui Carol I din Bucureşti se găseşte în Piaţa Revoluției, între Palatul Regal, ce găzduieşte în prezent Muzeul Național de Artă al României, și Palatul Fundației Universitare Carol I (sediul Fundațiilor Regale, care găzduieşte Biblioteca Centrală Universitară). Statuia din bronz are o greutate de 13 tone și o înălțime totală de 13 metri, din care 7 metri statuia propriu-zisă şi 6 metri soclul.

Regele Independentei. Artist: Les Ateliers Nomad / MONUMENT FOR

Statuia ecvestră a lui Carol I din Piaţa Revoluţiei prinde viaţă printr-un spectacol de lumină şi culoare creat de Les Ateliers Nomad în cadrul programului „Statui vii”, o campanie iniţiată de MONUMENT for, ce își propune să valorizeze monumente emblematice ale oraşului printr-o serie de reactivări artistice.”

N.R.: Până pe 16 octombrie, unul dintre cele mai aşteptate festivaluri de artă vizuală în aer liber din București, Spotlight are o ediţie dedicată în întregime artiştilor din România.

Tema ediţiei Spotlight din acest an este intitulată Made in RO şi invită artiștii români să reimagineze oraşul prin intermediul new media. Spotlight transformă astfel un domeniu de nişă al artelor vizuale, arta multimedia, într-un instrument de conectare a locuitorilor la orașul în care trăiesc. După cinci ediţii care au prezentat un mix de creaţii internaţionale şi creaţii ale artiştilor locali, Spotlight prezintă în 2022 cele mai recente proiecte de new media din România, proiecte cu participări la festivalurile internaţionale de profil.

Locaţia principală a Spotlight 2022 este Calea Victoriei, între Cercul Militar Naţional şi Ateneul Român. Între 14 şi 16 octombrie, în fiecare seară între orele 19.00 şi 23.00, traseul festivalului de pe Calea Victoriei este animat de personaje 3D, instalaţii interactive, proiecții de video mapping şi lucrări de VR.

A doua destinaţie Spotlight din acest an este Arcul de Triumf care va fi activat mâine, pe 16 octombrie printr-un eveniment special dedicat împlinirii a 100 de ani de la inaugurarea monumentului.

ARHIVĂ: FESTIVALUL LUMINII: „La ora 23.00, trei maşini de poliţie anunţau prin megafoane că se stinge lumina!” OXO SPOTLIGHT: Calea Victoriei, inundată de lumină. Centrul Capitalei devine o expoziţie în aer liber! OXO SPOTLIGHT: Artiști din 9 țări, 21 de instalaţii de artă, pe o scenă de 7.000 de metri pătraţi! OXO FESTIVALUL LUMINII: „S-a cam dus magia Spotlight de la primele ediții…”. Cui să fim recunoscători?

Un răspuns

  1. Pingback: SPOTLIGHT 2023: Bucureștiul (i)luminat | infoINSiDER.ro

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s