PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

LAVANDA/ LEVĂNȚICA:: Contraindicată copiilor care încă nu au intrat fiziologic la pubertate!


INSIDER: „ATENȚIE MARE, MĂMICI: Lavanda este o plantă contraindicată copiilor care încă nu au intrat fiziologic la pubertate.

Conform unor studii științifice reputate, atât fetițelor cât și băiețeilor sub vârsta de 8-10 ani (în cazul fetelor) și 11-14 ani (în cazul băieților), lavanda le poate induce pubertate precoce.
ÎN CAZUL FETIȚELOR, lavanda, administrată în regim susținut, poate induce adrenarhă, telarhă și chiar menarhă, la vârste și mai mici de 4-5 ani (păr în zona pubiană și axială, creșterea sânilor și apariția menstruației).
ÎN CAZUL BĂIEȚEILOR, situația este mai complicată, pentru că lavanda nu numai că le poate induce adrenarhă, manifestată prin apariția prematură a părului în zona pubiană și axială, printre altele, dar le poate provoca inclusiv ginecomastie (creștere a sânilor). Motivul? Testele efectuate în laborator sugerează că uleiul de lavandă este disruptor hormonal, cu alte cuvinte, în organismul băieților promovează potent acțiunea hormonului feminin (estrogenul), blocând parțial acțiunea hormonului masculin (testosteronul).
RAPOARTE ȘTIINȚIFICE despre acest subiect: Raport 1, Raport 2, Raport 3, etc.

Pusă în difuzor, lavanda are efectele cele mai puternice şi NOCIVE, este cea mai concentrată, mai ales dacă uleiul esențial de lavandă este de foarte înaltă calitate/puritate, precum cele de la young living, do terra sau aromateria. Aromaterapia cu lavandă este complet contraindicată copiilor, mai mult decât orice alt produs.

Este adevărat, nu toți copiii sunt identici, nu toți au organismul la fel, şi nu toți vor reacționa la fel, dar riscul este atât de mare iar efectele adverse endocrinologice pot fi atât de catastrofale, încât eu m-am simțit obligat să trag acest semnal de alarmă.” SURSA

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s