PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

CLUJ-NAPOCA: „O icoană a Mântuitorului nostru Iisus Hristos din Biserica „Învierea Domnului” plange de cinci zile”


INSIDER: „LACRIMA LUI IISUS: Mântuitorul plânge de cinci zile în România. A doua zi după sărbătoarea națională de 1 Decembrie, o icoană a Mântuitorului nostru Iisus Hristos de la o biserică din Cluj-Napoca a început să lăcrimeze.
O icoană a Mântuitorului nostru Iisus Hristos din Biserica „Învierea Domnului” din cartierul clujean „Zorilor” a început să lăcrimeze încă din dimineața zilei de 2 decembrie, a doua zi după ce românii au sărbătorit ziua națională. Icoana este una nouă, executată pe pânză, recent pictată, iar fenomenul nu poate fi explicat decât ca un miracol. Minunea a fost descoperită de două credincioase care au rămas să deretice după slujba din dimineața zilei de 2 decembrie 2021. Detalii a oferit preotul Nicolae Dura pentru Cluj24.ro.
„Partea de pridvor a revenit la două doamne, una dintre ele fiind profesor universitar. Au luat candela, au pregătit untdelemnul, iar cealaltă doamnă a curățat icoana Mântuitorului Iisus Hristos, o icoană pe pânză, față – spate.
Icoana a fost așezată la loc iar în următoarele câteva minute, până au luat candela ca să o pună înapoi, au observat că din ochiul stâng al Mântuitorului, de la pleopa de jos, a coborât o dâră sub formă de lacrimă până la vârful nasului Mântuitorului”, a spus părintele Dura.
Femeile s-au rugat, au fotografiat icoana iar seara, la Vecernie, la biserică a ajuns și preotul paroh, care a luat la cunoștință minunea întâmplată.
„Deja picătura ajunsese mai jos buza Mântuitorului, între buza de jos și barbă. De acolo am început să o supraveghem, am fotografiat și filmat fenomenul respectiv. E ceva ce curge dar nu se termină.
Acum s-a oprit la nivelul gâtului Mântuitorului, dar nu se mistuie. La capăt se păstrează aceeași consistență. Am crezut că, odată cu coborârea, se va usca traseul, dar păstrează aceeași umiditate, se vede lacrima pe traseu la fel ca în prima zi”, a precizat parohul bisericii din cartierul Zorilor.
Citiți și: Parohul bisericii din Cluj unde lăcrimează icoana lui Iisus Hristos: Mă feresc să interpretez mesajul. E vorba despre voința lui Dumnezeu
Preotul a avut ideea să strămute icoana în altarul bisericii, dar o discuție cu un profesor de la Facultatea de Teologie l-a oprit să o facă. Acesta i-ar fi povestit că o icoană similară din Alba-Iulia a fost strămutată din biserica unde începuse să lăcrimeze la Catedrala Arhiepiscopală și, după o zi, s-a oprit din plâns, semn că sfântul din icoană nu și-a dorit mutarea din biserica de cartier.
„Atunci am realizat că locul icoanei este acolo și ar fi bine să o ducem înapoi. Icoana este una pe pânză obișnuită, am verificat-o și pe cealaltă parte, e perfect uscată, nu are nimic. Și de atunci stăm și ne minunăm. Nu știu să spun decât că se întâmplă, mai departe doar Dumnezeu știe.
E a doua oară când se întâmplă la noi fenomenul, a fost anii trecuți o icoană a Maicii Domnului de la iconostas care a lăcrimat. De ce? Nu știu.
Cum, care e voința lui Dumnezeu? Depășește așteptările mele, lumea fizică pentru mine nu mai are corespondent. E ceva ce, dintr-o pânză obișnuită, curge. E ceva ce pe mine mă depășește rațional și doar constat că se petrece. Mai departe, doar Dumnezeu știe…”, a mai spus părintele Nicolae Dura” SURSA

ARHIVĂ: MINUNE: Cruce din lemn, neatinsă de incendiul de la Biserica Sf. Pantelimon din Bucureşti *** BOBOTEAZĂ: Minunea întoarcerii Iordanului în ziua Botezului Domnului – 18 ianuarie, după calendarul Iulian *** 7 CADRE: Cum apare Lumina Sfântă de la Ierusalim? Minunea filmată în 1994 de un medic devenit preot!

3 responses

  1. Pingback: GRATII: „Nu avem voie să ne rugăm lui Dumnezeu, pentru că așa spune Omul Nou. O asemenea producție de atei militanți la hectar nu spera nici Stalin.” | infoINSiDER.ro

  2. Pingback: MELIKIS, GRECIA: Iubirea, scut împotriva Răului. Inclusiv al gloanțelor! | infoINSiDER.ro

  3. Stefan

    Romania evului mediu

    Apreciază

    10 ianuarie 2022 la 23:59

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s