PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

BOBOTEAZĂ: Minunea întoarcerii Iordanului în ziua Botezului Domnului – 18 ianuarie, după calendarul Iulian


INSIDER: „MINUNEA ÎNTOARCERII IORDANULUI DE BOBOTEAZĂ. Iordanul s-a întors înapoi! Acest cuvânt minunat se aude în fiecare an pe 18 ianuarie, în ziua de Bobotează, pe malurile râului Iordan. Într-o rugaciune rostită în aceasta zi, preoții spun: „Te-au văzut apele, Dumnezeule, și s-au temut, Iordanul s-a întors înapoi.

Iordanul este principala apa curgatoare a Tarii Sfinte. Această apa izvoraste din Munții Libanului, apoi traversează Marea Galileii și, dupa un lung și sinuos traseu, se varsă in Marea Moartă. Pe o distanță de 180 de kilometri, Iordanul alcătuiește granița naturală dintre Israel și Iordania, lungimea totală a acestuia fiind însă de aproape 360 de kilometri. În evreiește, Iordanul este numit și „râul care coboară”; între izvor și vărsare, Iordanul are o diferență de altitudine de opt sute de metri. De Bobotează, prin pogorârea harului Sfântului Duh se sfinţeşte apa devenind Agheasma mare, odată cu ea sfinţindu-se toate izvoarele pământului” SURSA

ARHIVĂ:. 7 CADRE: Cum apare Lumina Sfântă de la Ierusalim? Minunea filmată în 1994 de un medic devenit preot! *** SIGURANŢĂ: De Bobotează, Poliţia controlează autorizaţia pentru vânzarea de „busuioc cu noroc”! *** TRADIŢIE: Vrei, nu vrei, bea, Grigore, aghiasmă!

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s