PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

MINUNE: Cruce din lemn, neatinsă de incendiul de la Biserica Sf. Pantelimon din Bucureşti


Primăria Sectorului 2 informeză că după incendiul de luni, 9 ianuarie, enoriaşii au găsit intactă crucea din lemn de pe catapeteasmă, cruce pe care o credeau distrusă în incendiu. Spre mirarea tuturor celor prezenţi, crucea care a fost antrenată în prăbuşire de cupola în flăcări, a fost scoasă de sub grinzile carbonizate şi este intactă, fără nici cea mai mică zgârietură, neatinsă de foc, de apa folosită la stingerea incendiului sau de la căderea de la cel puţin 8 metri, acolo unde era montată pe catapeteasmă. Unul din enoriaşii care ajută la repararea bisericii a luat-o pentru a reface instalaţia electrică ce era montată pe marginea acesteia, iar de vineri, 13 ianuarie, ea va ajunge din nou pe catapeteasma bisericii şi va lumina rugăciunile credincioşilor. (Sursa: infoREPORTER.ro)

9 responses

 1. Pingback: MELIKIS, GRECIA: Iubirea, scut împotriva Răului. Inclusiv al gloanțelor! | infoINSiDER.ro

 2. Pingback: CLUJ-NAPOCA: „O icoană a Mântuitorului nostru Iisus Hristos din Biserica „Învierea Domnului” plange de cinci zile” | infoINSiDER.ro

 3. Pingback: CRAIOVA: Crucea Bisericii Sf. Gheorghe stătea să cadă câțiva de ani. In final, tot Dumnezeu are grijă de ele! | infoINSiDER.ro

 4. bibi

  Stiti cum se bucura oamenii asta de aceasta „minune”? CUm se bucurau primii oameni de ploaie, sai indienii de venirea ploii. Dansau in jurul focului si faceau tot felul de incantatii si…hopa…venea ploaia. Uai ce minune. La fel e si cu crucea asta. Nu-mi vine sa cred ca inca suntem la un astfel de nivel. Transformam orice coincidenta in minune. Daca era acolo un prezervativ care nu a ars, nu mai zicea nimeni ca e minune.

  Apreciază

  11 ianuarie 2012 la 17:11

  • ionut ignat

   bibi, esti la un astfel de nivel incat imi pare foarte rau pentru sufletul tau… sa compari crucea Mantuitorului cu o scarnavie… Sper ca intr-un final sa iti dai seama de intunericul in care zaci si sa nu mai ataci fara sa cunosti Adevarul. Domnul sa te aibe in paza!

   Apreciază

   11 ianuarie 2012 la 17:44

  • Samir Mihail Vancica

   Sa inteleg ca tu cand vei muri o sa te manance viermii…

   Refuzi sa intelegi ca fiinta ta e trup si suflet, iar sufletul se intoarce la Creator si se face raspunzator de faptele sale.

   Preferi sa crezi ca esti o maimuta „rationala” si ca lumea nu are nici o directie, nici un scop. Mai ai timp sa deschizi ochii.

   Apreciază

   11 ianuarie 2012 la 18:21

  • dor

   necredincios mai esti ! mai ganestete inainte de a spune asa mari prosti!

   Apreciază

   11 ianuarie 2012 la 18:23

  • Titi

   bibi, mi-e si sila sa-ti spun ceva !

   Apreciază

   11 ianuarie 2012 la 21:44

  • E adevarat ca omul inca de la caderea in pacat de dupa creatie a simtit nevoia de Dumnezeu dar nu Il mai putea afla datorica starii pacatoase, patimase in care se afla … asa au aparut diversele religii ale lumii … personificari ale naturii, animalelor, astrelor … lucruri facute de maini omenesti cum zice psalmistul David care au gura si nu graiesc, ochi si nu vad, urechi si nu aud … dar toate aceste naluciri adunate, nu sunt ca legea lui Dumnezeu (adica buna si desavarsita), dupa cum tot David spune.
   Este diferenta intre religiile lumii si crestinism … nicio religie nu promite atat de multe ca ceea ce promite Hristos! Hristos promite Viata, una vesnica chiar, promite fericire, lipsa durerii si mai ales vederea lui Dumnezeu (si avem in istoria bisericii multi sfinti care au vazut pe Dumnezeu plin de slava Sa, incepand cu intaiul sfant mucenic Stefan)
   Cat despre coincidenta, Einstein spune: „Coincidenta este modul lui Dumnezeu de a ramane Anonim.” Dumnezeu, marele Dumnezeu stie sa se smereasca si nu are nevoie sa trambiteze despre Sine, nu are nevoie de laude, caci El este Totul si Atottiitorul. Oamenii, trambiteaza faptele lor, Dumnezeu insa se ascunde; asa face si omul cunoscator al lui Dumnezeu, ramane in tacere facand faptele …
   Nu te judec pentru crezul tau, este libertatea ta de a alege, doar iti propun un pariu … un pariu cu tine insuti …
   Pariul lui Pascal: „Daca crezi in Dumnezeu si El nu exista, at nu ai pierdut nimic, dar daca nu crezi in Dumnezeu si El exista at ai pierdut totul!”
   Este un risc mare, un risc pe care crestinul si-l asuma cu nadejdea credintei intru dragostea de Dumnezeu si de aproapele
   Te invit la acest pariu … sa incerci sa fi mai bun, sa te rogi, asa cum sti tu, caci rugandu-te rugaciunea te va invata cum sa te rogi – sa te impaci cu Dumnezeu, cu semenii si mai ales cu tine insuti …
   cauta mai la adanc, spune Mantuitorul apostolilor care pescuiau pe mare … asta trebuie sa facem si noi …. sa nu ne multumim cu superficialul, cu suprafata, ci sa cautam in adancul sufletului nostru spre a afla Imparatia lui Dumnezeu ce se afla in sufletele noastre, dupa cum Mantuitorul Hristos afirma!
   Dumnezeu sa ne ierte si sa ne lumineze!
   Sa ne intalnim la Rai din mila Preamilostivului si intru tot Induratului Dumnezeu!

   Apreciază

   14 ianuarie 2012 la 01:21

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s