PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

PSIHIATRII PENTRU PSIHOTERAPEUȚI: Psihoterapeuta jurnalistei Iulia Marin își felicită pe Facebook fosta clientă pentru curajul de se fi sinucis!?


INSIDER: „Psihiatrii pentru tratat psihoterapeuți or exista?

Psihoterapeuta jurnalistei Iulia Marin își felicită pe Facebook fosta clientă pentru curajul de se fi sinucis. Între timp, și-o fi dat seama că riscă suspendarea dreptului de liberă practică și a șters postarea. Pentru ea, sinuciderea este un act de curaj și ambiție, de demnitate și integritate.

Ada Musat-Dada, psihoterapeut cu drept de libera practica atestat de Colegiul Psihologilor din Romania:
„Iulia Marin, Iulia mea așa cum îi voi spune întotdeauna, a fost deasupra lumii, deasupra acestor timpuri, o astfel de ființă se naște o dată la un milion de ani. Iulia Marin a fost un spirit superior care nu a vrut să îi stabilească boala destinul, nici felul în care iese din scena vieții. A avut curajul și ambiția să fie ea în controlul vieții ei, să stabilească ea cum & când oprește suferința, să își exprime voința proprie, liberul arbitru, înainte ca simptomele să îi amuțească capacitatea decizională și să o transforme într-o păpușă manevrată pe ațe(imagine pe care o avea frecvent în ep. psihotice). Demnitatea și integritatea Iuliei au rămas neatinse până în ultima clipă, pt. că așa era ea.”

Așadar, cei care credeți că ați avea nevoie de un psihoterapeut, vedeți la cine apelați, încercați totuși cu unul care crede în Dumnezeu. Am mai spus-o pe aici, un psihoterapeut ateu, ca și un duhovnic cu delir mistic, poate fi mai periculos decât o rundă de ruletă rusească.

Totuși, pe mâinile cui încăpuse copila ăsta? La un capăt, Tolontan, la celălalt capăt, o psihoterapeută care o laudă pentru că s-a sinucis.

Dar nuuu, vinovat este Ciutacu, pentru că a simțit că în povestea asta tragică ceva este foarte putred.”

P.S.: Stați așa, că nu este tot! A postat acum Ciutacu:

,,lulia Marin a făcut și a publicat, în Libertatea, un interviu despre sinucideri cu o psihoterapeută. Care, avea să se dovedească, o trata și pe ea. Și care a felicitat-o, postmortem, că s-a sinucis și că a ales ea când să încheie conturile cu viața. Dincolo de partea clinica, remarc deontologia în stare pură a tuturor: pacient, psihoterapeut, jurnalist, şef de redacție.” Să mă ierte Dumnezeu, dar povestea asta este de fapt o comedie neagră. SURSA

ARHIVĂ: Manifestul Universitaria pentru însănătoșirea Colegiului Psihologilor din România

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s