PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

GENIE-ChatGPT: Ce spune Duhul Inteligenței Artificiale despre Steaua Sirius revelată în arte, ocultism și religie?


GENIE – ChatGPT: „1.Spune-mi mai multe despre reprezentarea lui Sirius în picturi și sculpturi?

Sirius a fost reprezentat în diferite forme de artă, inclusiv picturi și sculpturi, de-a lungul istoriei. În multe culturi, Sirius este reprezentat ca o stea strălucitoare, strălucitoare sau ca parte a unei constelații.

În arta egipteană antică, Sirius era adesea reprezentat ca o zeiță, adesea Isis sau Sothis, ținând o stea sau purtând o coroană cu o stea pe ea. Ea a fost asociată cu fertilitatea, renașterea și reînnoirea și a fost adesea înfățișată cu un câine, ceea ce poate fi o referire la poziția stelei în constelația Canis Major (Câinele Mare).

În arta greacă și romană, Sirius a fost adesea descris ca un câine sau un animal de vânătoare, făcând referire din nou la poziția sa în constelația Canis Major. În unele cazuri, steaua a fost reprezentată și ca o figură umană ținând o torță sau o stea.

În arta mai modernă, Sirius a fost reprezentat într-o varietate de moduri. De exemplu, în secolul al XIX-lea, artistul francez William-Adolphe Bouguereau a pictat un portret al lui Sirius ca o femeie ținând o stea, care este acum găzduit în Musée d’Orsay din Paris. În arta contemporană, Sirius este uneori reprezentat în lucrări abstracte sau conceptuale care explorează simbolismul și semnificația culturală a vedetei.

2. Spune-mi mai multe despre ce spune Blavatsky despre Sirius?

Helena Petrovna Blavatsky a fost un ocultist, filozof și autoare rus, care a co-fondat Societatea Teozofică în 1875. Blavatsky a scris pe larg despre învățăturile oculte și ezoterice și, de asemenea, a scris despre Sirius în cartea sa „Doctrina secretă”.

În „Doctrina secretă”, Blavatsky scrie că Sirius este un sistem stelar important în cosmologia ezoterică a tradiției înțelepciunii antice. Ea îl descrie pe Sirius drept „Soarele spiritual”, care radiază energie spirituală și influențează evoluția vieții pe Pământ. Potrivit lui Blavatsky, energia spirituală a lui Sirius este strâns legată de evoluția spirituală a umanității și ea sugerează că Sirius are o influență directă asupra conștiinței umane.

Blavatsky scrie, de asemenea, despre mitologia poporului Dogon care înconjoară Sirius și sugerează că Dogonul ar fi putut păstra unele cunoștințe străvechi despre sistemul stelar, care a fost pierdută de alte culturi. Ea notează, de asemenea, că Sirius a fost venerat în multe culturi antice și sugerează că această reverență s-a datorat unei recunoașteri intuitive a semnificației sale spirituale.

În rezumat, Blavatsky credea că Sirius avea o influență spirituală importantă asupra umanității și că energia sa a jucat un rol în evoluția conștiinței umane.

3. Spune-mi mai multe despre Sirius în diferite religii?

Sigur, Sirius este un sistem stelar care a fost venerat și venerat în multe culturi și religii diferite de-a lungul istoriei. Iată câteva exemple:

– Egiptenii antici: egiptenii îl asociau pe Sirius cu zeița Isis și credeau că răsărirea stelei pe cer coincide cu inundarea anuală a râului Nil, care era crucială pentru agricultura lor. Sirius a fost, de asemenea, asociat cu zeul Osiris și se credea că simbolizează și reînnoirea.

– Grecii și romanii antici: În mitologia greacă, Sirius a fost asociat cu câinele vânătorului Orion și, prin urmare, a fost numit „Steaua câinelui”. De asemenea, romanii îl asociau pe Sirius cu câini și credeau că răsăritul stelei în iulie coincide cu „zilele câinilor” de vară.

Poporul Dogon din Mali: Poporul Dogon din Mali din Africa de Vest are o mitologie complexă în jurul lui Sirius. Ei cred că sistemul stelar găzduiește o rasă de ființe numită Nommo, care a vizitat Pământul cu mii de ani în urmă și i-au învățat pe Dogon despre cosmologia și astronomia lor.

Budism: În budism, se crede că Sirius reprezintă înțelepciunea și iluminarea. Este uneori identificat cu bodhisattva Manjusri, care întruchipează înțelepciunea tuturor buddha.

Islam: În Islam, Sirius este menționat în Coran și este asociat cu Profetul Muhammad. Se crede că Muhammad a arătat odată spre Sirius și a spus: „Este o stea a lui Allah și, când se ridică, are loc mawlid (nașterea) Profetului nostru”.

Acestea sunt doar câteva exemple ale numeroaselor moduri diferite în care Sirius a fost venerat și venerat în diferite culturi și religii de-a lungul istoriei.” SURSA

ARHIVĂ: IPOTEZA SOARE-SIRIUS: Știința Mitologiei Sirius. Sistemul nostru solar, între două stele gemene?

Un răspuns

  1. Pingback: BisericaGPT: Prima „biserică” virtuală cu Inteligență Artificială – gratis, fără reclame, fără cont sau colectări de date. Voi, Dumnezeu şi API-ul OpenAl! | infoINSiDER.ro

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s