PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

LILIAN THEIL, 90 ANI: „O bătrână care zâmbeşte”, broderii anarhiste, cea mai exotică apariție de la Art Safari ediția 10!


Inger ambiguu. Revelatie post-revolutionara

INSIDER: „Lilian Theil (N.R.: nascută 1932, Braşov), broderii anarhiste. Bătrânica asta de 90 de ani din Sighişoara mi se pare cea mai exotică apariție de la ediția asta Art Safari. Nepoata lui Alexandru Obregia, psihiatrul.” SURSA

N.R.:”Lilian Theil participă cu o retrospectivă importantă retrospectivă importantă – ‘O bătrâna care zâmbeşte” în Art Safari 2022 ediţia 10, pavilionul de artă contemporană. Este cea mal importantă expoziţie a artistei de până acum.” Artista s-a reapucat de artă la o vârstă la care alţii se gândesc la pensie şi încă lucrează la cei 90 de ani ai săi, în casa ei din Sighişoara. Nu cu pensula, ci cu… acul, folosind hainele pe care nu le mai poartă.

Calul. La batranete totul se restrange intr-un singur punct.

Ideea creației artistice pe suport textil i-a venit şi de la situația că, înconjurată fiind de nenumărate cârpe” – ale mamei și soacrei, ale saşilor care emigrau și care au lăsat în urma lor întregi garderobe – doamna Theil nu iubește să cumpere haine. A ales cusutul şi pentru că nu i s-a părut cătuşi de puțin util să „să stea ore în şir în faţa unui şevalet, să obosească”. A preferat să fie aşezată în fotoliu unde să mediteze, să coasă complexe şi rafinate opere de artăpe suport textil și să privească serialul preferat „Furtuna Dragostei”. DETALII

Art Safari ediția 10 are loc până pe 11 decembrie la Palatul Dacia România,

Cu ultima rasuflare, tot mai rup o floare

str. Lipscani 1820. Program vizitare joi, vineri, sâmbătă, duminică 12:00-21:00. Tururi de noapte vineri și sâmbătă 22:00 01:00.

„S-au schimbat prioritățile”. Vedem 3 duhuri rele: al banilor, vanității și excesului de călătorii.”

ARHIVĂ: ART SAFARI 2022: La Pavilionul Theodor Aman ai nevoie de frontală și dioptrii, la Irina Dragomir cu relația femei-putere în „Roșu, galben și albastru” nu mai ai nevoie de nimic!

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s