PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

AUSTRALIA: Monumentul Cizmei de cauciuc. Primul Ultra Maraton din anul 1983, între Sydney și Melbourne, câștigat de un fermier de 61 ani care a alergat 875 km în gumari!


INSIDER: „Undeva pe la finalul anului 1983, o corporație australiană, Westfield pe numele ei, s-a gândit să organizeze un concurs sportiv cum nu se mai văzuse niciodată în țara cangurilor și a ornitorincilor. În scopuri de reclamă, evident. Iar concursul ăsta trebuia să fie un ultra-mega-super maraton care se desfășura între Sydney și Melbourne, adică pe fix 875 de kilometri. Acum, stați cuminți, nu vă mai foiți, ca să vedeți ce a ieșit acolo!

Ei bine, la concurs s-au înscris mai mulți maratoniști cu experiență, niște sportivi mai mult sau mai puțin cunoscuți, dar și niște temerari care oricum aveau de gând să alerge doar câțiva kilometri, cât să facă și ei cu mâna familiei pentru o poză mai reușită. Așa s-a crezut că era și cazul lui Albert Clifford Young, un fermier care cultiva cartofi și creștea oi. Astea erau ocupațiile lui principale. Omul venise echipat cu hainele de lucru și încălțat cu cizmele de cauciuc căci, zicea el, alea era mai eficiente pe ploaie. Își mai lăsase și proteza acasă, din cauză că îi clănțănea în gură când alerga și risca să piardă dinții falși aiurea.

Ăia de la organizare a zâmbit și au zis să îl lase pe individ (care, apropo, mergea pe 62 de ani) să alerge și el, să nu zică lumea că iese cu discriminare. Buun! Ca să nu o lungim, a început cursa, concurenții au zbughit-o ca din pușcă, mai puțin Clifford care a pornit cu un alergat economicos de ziceai că stătea pe loc. Dar omu` avea un plan. Adică, el nu avea de gând să doarmă la fel ca restul maratoniștilor, respectiv 18 ore alergare/6 ore somn.

El avea de gând să nu doarmă deloc căci, așa cum povestea chiar el ulterior, dar nu știau organizatorii, de când era copil el trebuia să alerge după oi. Ai lui nu avuseseră bani să cumpere un cal, așa că individul alerga ca disperatul să strângă 2.000 de oi de pe 3,5 kilometri pătrați, atât cât era tarlaua lor. Și asta îi lua și câte 2-3 zile legate, fără pic de somn. Cel puțin așa a declarat el.

Așa se face că încă din prima seară, Clifford a recuperat distanța dintre el și restul plutonului, ba a și luat un avans frumușel. Avans pe care l-a ținut până la final, când a câștigat cu vreo zece ore față de al doilea sosit. Îi luase 5 zile, 15 ore și 4 minute. Din astea, a dormit legate vreo 12 ore (cam 2 pe noapte). O să mai spunem că, la final, a primit și un premiu de 10.000 de dolari pe care l-a refuzat. Mai precis, Clifford a declarat că habar nu avea că se dădeau și premii, el venise de distracție. Așa că a împărțit în mod egal banii la restul concurenților, fără ca el să păstreze o lețcaie.

În același an, omul și-a văzut și visul cu ochii și s-a însurat prima și singura dată în viață lui. Și a făcut-o nu oricum, ci cu o duduiță de 23 de ani. Clifford s-a stins din viață în 2003, la 81 de ani, iar în memoria lui a fost ridicat un monument în formă de cizmă de cauciuc, încălțările lui preferate. #MicaDoză #CulturăGenerală #maraton #Australia #CliffordYoung #cizmă #alergare #Sydney #Melbourne #cauciuc #somn #cros #maratonist” SURSA

N.R.: „Albert Ernest Clifford ,Cliff” Young (8 februarie 1922 – 2 noiembrie 2003) a fost un fermier de cartofi și un atlet australian din Beech Forest, care în 1983, în vârstă de 61 de ani, a câștigat primul Ultra Maraton de la Westfield Sydney la Melbourne (875 de kilometri, 544 de mile). Cursa s-a desfășurat între cele două cele mai mari centre comerciale din Australia: Westfield Parramatta, în Sydney, și Westfield Doncaster, în Melbourne. DETALII

ARHIVĂ: FASHION: Pe tocuri, fiţi gata, Start. De anul viitor, pregătiţi laptopul, două sacoşe şi-un copil!

Un răspuns

  1. Pingback: PERICEI, SĂLAJ: Monumentul Cepei de 6.5 metri, intrat în Cartea Recordurilor – Cea mai faimoasă ceapă din România! | infoINSiDER.ro

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s