PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

BUCUREȘTI: Polițiștii protestează împotriva desființării sporurilor promise la angajare. Lex et Honor!


INSIDER: Nu vreau să intru in polemici legate de importanta unor instituții ale statului , dar cred că toți sunteți de acord cu mine că Poliția este una din instituțiile fără de care un stat nu poate funcționa. Acum dacă angajații ei nu sunt plătiți corespunzător cu munca pe care o depun sau calitatea misiunilor lor zilnice (ca cele de patrulare) este diminuată din cauza lipsei carburantului toți vom avea de suferit. Eu unul sunt de acord cu protestele lor pentru că protestează pentru unele lucruri care le sunt luate acum după ce inițial le-au fost promise (la angajare)… dacă un patron îți promite la început un anumit salariu după care ți-l reduce la jumătate…ce faci? demisionezi, nu? pentru polițiști e mai greu să facă așa ceva….au un contract care îi cam ține legați de instituția asta. Iar pentru nebunia cu sporurile nu-i vina lor, nu ei le-au inventat, dacă ar avea un salariu de baza decent nu ar mai protesta pentru tăierea sporurilor ci pt reducerea salariilor (care contravine promisiunilor electorale că tot se apropie..)

Dacă s-ar tăia toate sporturile polițiștilor, ar mai lua doar salariul de bază, care este pentru cei tineri, la încadrare, vreo 800 lei… Trebuie știut că după’89 a crescut foarte mult ponderea”civililor” În MAI, adică nu mai provin marea majoritate de la Academia de Poliție pentru că este nevoie de specialiști din diverse domenii – ceea ce e un lucru bun.. așa că, în cazul ăsta, nu vor mai veni oameni noi, iar restul- mai ales tinerii – vor începe încet, încet să plece, că de mâncat trebuie să mănânce toți… Ajutorul de chirie este jumătate din salariul de bază, dar nu mai mult de 700 lei. Pentru polițiștii bătrâni, la casa lor nu mai contează, pentru că nu beneficiază de el. Se lovește în schimb în cei tineri, la început de drum și pentru care orice spor de genul ăsta e un ajutor enorm ținând cont de cât de „mare” este salariul de bază. Să înlocuiască formula actuală cu salariul de bază (de mizerie) + sporuri, cu un salariu decent și fără sporuri, și gata tămbălăul! Prin toată chestia asta îi vor curăța pe ăia tineri care aveau o mentalitate normală și îi vor păstra în continuare pe boșorogii comuniști, prieteni lor… Corb la corb nu-și scoate ochii….

ARHIVĂ: MINI-MITING: Poliţişti în lanţuri protestează în ploaie. Pe burta goală! *** PROTEST: Poliţiştii, mulţumiţi de reducerile de vară! *** 1 IUNIE: În vizită la MAI: Ce vrei să te faci când vei fi mare? Miliţian pe Lotus!

Un răspuns

  1. neicaion

    …am suportat pân-aici; pa

    Apreciază

    26 martie 2021 la 17:48

COMENTEZI?