PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

MUZEUL AVIAȚIEI: „Timp de 16 ani a „zburătăcit” de colo-colo, în corturi de campanie!”


INSIDER: “Muzeul Național al Aviației Române a fost înființat în 1990 și timp de 16 ani a „zburătăcit” de colo-colo, în corturi de campanie, între Aeroportul Internațional Otopeni și Aeroportul Internațional Băneasa pâna în 2006 când i s-a repartizat actuala locație – str. Fabrica de Glucoză nr. 2-4, sector 2 – în zona de nord a Bucureştiului, în hangarele care în prima jumătate a secolului al XX-lea se aflau pe latura de sud a aerodromului militar Pipera.

Muzeul Naţional al Aviaţiei Române este singura instituţie cu profil aeroanutic din ţară și deţine un patrimoniu cuprinzând bunuri culturale mobile ce constituie colecţii unicat la nivel naţional: „Aeronave ”, „Motoare de aviaţie”, „Brevete şi carnete de zbor”,„Scaune de catapultare”, „Aurel Vlaicu”, „Henri Coandă”, „Ordine şi medalii”, „Uniforme, costume, costume de zbor şi accesorii”, „Insigne și Plachete”.

Traian Vuia, Aurel Vlaicu şi Henri Coandă meritau cu prisosință un muzeu care, la rândul lui, merită cu siguranță mai mulți vizitatori. Poate, cumva, ar trebui amintită și „isprava” cosmică a lui Dumitru Prunariu deși acesta are la Muzeul Militar Național colțul lui de glorie. Biserica din lemn care se înalță dintre tunuri, rachete, radare, avioane, elicoptere crează un tablou ciudat, dar spatiul generos este excelent pentru copiii care aleargă și se minunează continuu și la plecare sunt deja pasionați de aeronautică. „Avion cu motor ia-mă și pe mine în zbor, să mă fac aviator”.” (DETALII)

ARHIVĂ: ASTRONAUŢI: Dumitru Prunariu a venit cu microbuzul. Peter Imre, cu Ferrari asortat! *** AEROCLUB: Cele mai bune paraşutiste din România! *** RACHETA ALBĂ: Primul satelit „Fabricat în România”. Lansare pe orbită în 2013! *** „OTOPENI AIR SHOW”: Acrobaţii aproape de Soare. Spectatori ciorchine, cu dinţii la gard! *** AIR SHOW: Acrobaţiile aviatice ne-au furat inima. Hingherii de maşini ne-au lăsat cu ochii în soare!

2 responses

  1. Pingback: MUZEUL AUREL VLAICU: „Cel dintâi sburător al Ardealului, biruitorul văzduhurilor prin aeroplanul care era propria lui invenție și construcție” | infoINSiDER.ro

  2. Pingback: CHALLENGE 100: „La hala lui Aurel Vlaicu intraţi pe propria răspundere, cad geamuri din tavan” | infoINSiDER.ro

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s