PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

TULCEA: „Rugă pentru pace”, instalație gigantică de lumină, ghidează sufletele spre țărmurile păcii și reflecției. Premieră mondială la festivalul „Scrumbii de Florii”!


INSIDER: „Vineri (26.04.2024) seara, la Satul Pescăresc Tradiţional, în cadrul Festivalului Scrumbii de Florii, va avea loc pre-inaugurarea unei lucrări de artă în prezența artistului tulcean, a cărui viață și operă este învăluită de aventură și mister: G.T.N. Lansarea la apă va avea loc pe Lacul Ciuperca, la o data apropiată.

GTN: Sculptorul luminii Sau… șoimul înlănțuit

În imensitatea artei, anumite suflete radiază o lumină singulară, depășind granițele disciplinelor pentru a crea lucrări hibride, originale, inovatoare. Printre aceste vedete rebele se numără GTN, un artist polimorf al cărui geniu înflorește prin pictură, sculptură, instalații, desen, grafică, amenajări interioare, extraordinare și multe altele.
Ca o Phoenix care s-a ridicat din cenuşă, GTN a trecut de-a lungul vieţii prin vremuri întunecate, dar, în loc să se lase înghițit de întuneric, el a extras din aceste experiențe, resurse nebănuite, transformând întunericul din jur într-o licărire de speranță și creativitate. Reziliența, determinarea și pasiunea lui au fost stâlpii pe care și-a refăcut drumul către lumină.

Astăzi, GTN se dezvăluie drept sculptorul luminii, titlu care rezonează cu magia creațiilor sale. Cea mai recentă lucrare a sa, „Rugă pentru pace”, este o manifestare uluitoare a artei sale. O instalație gigantică de lumină care plutește pe apă, evocă transcendență, armonie, seninătate. Ca un far în noapte, ne ghidează sufletele spre țărmurile păcii și reflecției. Este răspunsul său artistic la violența din jur, la atmosfera de tensiuni și războaie din mai multe colțuri ale lumii.
Sculpturile gigantice ale lui GTN strălucesc în apele calme, refractând lumina și aspirațiile celor care le contemplă. Ele luminează visele noastre cele mai profunde, luminând cele mai întunecate colțuri ale conștiinței noastre. Fiecare creație a lui GTN este o invitație de a explora misterele existenței, de a transcenda limitele percepției și de a îmbrățișa frumusețea evazivă a lumii din jurul nostru.
Dincolo de realizările sale artistice, GTN întruchipează o forță de transformare, un exemplu viu al capacității omului de a depăși greutățile vieții și de a se reinventa. Călătoria sa tumultoasă, marcată de încercări și necazuri, este o mărturie emoționantă a rezistenței umane și a puterii expresiei artistice de a vindeca rănile sufletului.
Contemplând opera lui GTN, suntem invitați să ne ridicăm peste constrângerile vieții de zi cu zi, să îmbrățișăm frumusețea și magia care ne înconjoară și să sărbătorim lumina care strălucește în fiecare dintre noi. GTN, ca un vrăjitor din cele mai vechi timpuri, ne călăuzește cu har și mirare într-o lume a posibilităților infinite, în care arta devine rugăciune pentru pace și metamorfoză.
GTN lansează o serie de lucrări luminoase plutitoare, tot atâtea mesaje de pace și speranță, ca niște sticle în mare, în speranța că alți artiști vor reacționa și îi vor răspunde în felul lor.
Această primă lucrare din serie, „Rugă pentru pace”, va fi prezentată în premieră mondială la festivalul „Scrumbii de Florii” în perioada 26 – 28 aprilie 2024 de la Tulcea, România. Acesta marchează așadar începutul unei serii de instalații luminoase care plutesc pe apă inspirate din mitologia creștină.

În căutarea libertății absolute, călătoria tumultoasă a lui GTN a fost marcată de încercări și provocări memorabile. Viața lui este o adevărată saga care va face și subiectul unui viitor film documentar, filmat de peste 12 ani, din 2012 de regizorul franco-român Iulian Furtuna.” SURSA

Rugă pentru Pace! Doamne, fă-mă un instrument al păcii Tale: acolo unde este ură, lasă-mă să semăn iubire; unde este vătămare, iertare; acolo unde există îndoială, credință; unde este deznădejde, speranță; unde este întuneric, lumină; unde există tristețe, bucurie.”

Un răspuns

  1. 👍

    Apreciază

    24 aprilie 2024 la 19:43

COMENTEZI?