PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

ROATA VIEȚII: „Omul, Timpul, Spațiul”, sculptor Ion Mândrescu


INSIDER: „Omul, Timpul, Spațiul”, opera sculptorului bucovinean Ion Mândrescu (n.1954). Lucrarea este amplasată în Bucureşti, la intersecția străzii Nicolae Tonitza cu strada Ion C. Filitti

(la doi paşi de Piaţa Naţiunile Unite – fostă Senatului).

Lucrarea a fost amplasată inițial în fața Teatrului de Comedie, la nivel pietonal, pe actualul loc al bustului lui Gheorghe Dinica.” SURSA

Elementul principal al operei „Omul, timpul, spațiul” este un bărbat al cărui trup ostenit pare că se luptă cu timpul (roata spartă) și devine una cu el, părând că este o spiță a roții. Trupul încordat și contorsionat este prins în vârtejul timpului şi spațiului, iar lupta sa pare istovitoare. Privind-o, resimți forţa personajului și încrâncenarea sa pentru veşnicie!

N.S.: „Sculptura este forma mea de existență, este dialogul meu cu universul, conexiunea cu ideile care frământă această lume”. (Ion Mândrescu)

Ion Mândrescu, unul dintre cei mai importanți sculptori români contemporani, s-a născut în 1954 la Mihoveni, comuna Şcheia (jud. Suceava), apoi a urmat Liceul de Muzică și Arte Plastice din Botoşani (absolvit în 1974) și Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” Bucureşti (1976- 1980). Lucrări: Structurile”, „Călătorii inițiatice”, „Sfinxul” „Însingurare”, „Omul, timpul, spațiul”, „Murim spre a ne naște”.

Anul acesta, lucrarea „Omul, Spațiul, Timpul”, a fost montată pe pietonalul Ștefan cel Mare din Iași, în cadrul proiectului „Luna Sculptorilor Români 2024” care a adus în fața publicului lucrări importante ale artiștilor contemporani.

Există și o variantă de vânzare „Om, timp, spațiu”, Ion Mândrescu. Descriere: bronz, 136 cm x 137 cm x 165 cm semnat pe roată, „IM”. Preț: 30.150 €. „Dependent de artă” by Artmark – Cel mai mare magazin de artă din România. Adresa: Palatul Cesianu-Racoviță, Str. C.A. str. Rosetti 5, Bucureşti” DETALII

ARHIVĂ: FOARFECA DUBLĂ: Monumentul feminismului contestatar. Castrator, dar grațios! OXXO DECEBALUS PER SCORILO: Ultimului rege dac veghează în Piața Uniri din București OXXO IGNORANŢĂ: Gheorghe Dinică nu mai adună aplauze şi flori. Centrul Vechi produce doar gunoi!

COMENTEZI?