PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

MUNCHEN, „PROST!”: Cel mai mare festival al berii se desfășoară din anul 1820 în același loc. 6 milioane de vizitatori!


INSIDER: „Am ajuns la unul dintre cele mai mari festivaluri din lume: Oktoberfest! Așa cum îţi spuneam, în drum spre ,,ţările calde” am făcut un mic popas ,,răcoros” pentru a gusta, măcar și pentru câteva ore, din ceea ce înseamnă acest festival început în anul 1810! Asta chiar dacă: nu consum deloc bere. De altfel, întrebarea pe care am primit-o cel mai des a fost:

,,Cum a fost la Okoberfest fără să consumi deloc alcool”? Încerc să răspund în postările de astăzi, respectiv mâine la această întrebare.

Personal, am prins unul dintre cele mai aglomerate weekend-uri, denumit ,,weekend-ul italienilor” (23-25 septembrie), iar povestirile/așteptările pe care le auzisem/aveam până acum despre Okotberfest au fost cu mult depășite.

Râuri de oameni (și de bere), @ 30 de corturi cu o activitate foarte bine organizată, costume populare, o mulţime de restaurante și posibilităţi de distracţie în afara corturilor, plus o tradiţie impresionantă păstrată cu sfinţenie de peste 200 de ani, fac din Oktoberfest cel mai mare și important festival al berii din lume.

Și pentru că tot vorbeam de istorie, iată câteva lucruri importante pe care merită să le știi:

⭐️ festivalul se desfășoară în același loc! încă din anul 1810

⭐️ prima festivitate, o cursă de cai, a avut loc în 17 octombrie 1810, cu ocazia căsătoriei prinţului moștenitor Ludovic I al Bavariei

⭐️ numele festivalului a fost dat de prinţesa Therese von Hildburghausen, iar perioada iniţială a festivalului (12-17 octombrie) a fost modificată în anul 1872 din cauza vremii (începe în jurul datei de 20 Septembrie și se termină în prima duminică din Octombrie, cu excepţia când ziua de Duminică este 1 sau 2, atunci când festivalul se prelungește până în 3 Octombrie, Ziua Unificării Germaniei), numele rămânând însă neschimbat.

⭐️ din anul 1819 festivalul a intrat în organizarea primăriei orașului

⭐️ începând cu anul 1950 startul festivalului este dat de primarul orașului care ,,deschide” primul butoi de bere.

În încheiere îți las prețurile de anul acesta, urmând ca mâine să vorbim despre ceea ce reprezintă Oktoberfest în cifre, respectiv cele mai frumoase corturi. 🍺berea între 12,60 și 13,80 euro,🥤 1 L de Spezi (Cola+Fanta) 10,35 euro, 1 L de limonadă 10,35 euro, iar 1 L de apă 9,67 euro;🍗 jumătate de pui 14 euro; 🍖 cârnaţi bavarezi 8 euro; 🥪 sandwich-uri 5-6 euroSURSA

N.R.: „Oktoberfest este cel mai mare Volksfest din lume, cu un festival al berii şi un carnaval ambulant. Are loc anual la Munchen, Bavaria, Germania. Este un festival popular de 16 până la 18 zile, care se desfășoară de la mijlocul sau sfârşitul lunii septembrie până în prima duminică din octombrie, cu peste şase milioane de vizitatori internaţionali şi naţionali care participă la eveniment. Pe plan local, se numeşte d’Wiesn, după numele colocvial al târgului, Theresienwiese… Oktoberfest este o parte importantă a culturii bavareze, având loc încă din anul 1810. Alte oraşe din lume organizează, de asemenea, sărbători Oktoberfest care sunt modelate după evenimentul original de la München.
Prost!” este varianta germană a românescului „Noroc!”, urare de bine ce se rostește atunci când se ciocnesc două halbe de bere la Oktoberfest.

ARHIVĂ: DALNIC, COVASNA: Cum poți bea o bere sub apă în singurul bar subacvatic din România

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s