PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

PARCUL POPORULUI, CRAIOVA: „Limpede cristal/ Sunetul de chitară/ Reverberează”


INSIDER: „O uriașă chitară plutitoare a fost montată pe lacul din Parcul Nicolae Romanescu. Chitara a fost construită în ultimele săptămâni, de către angajații Sectorului Mobilier Urban, din cadrul RAADPFL Craiova. Are 12 metri lungime și este rea lizată pe structură metalică, acoperită cu scândură celulară fabricată din lemn compozit.
Chitara plutitoare va integra și vechea pompă de apă de pe lac, astfel că întreaga construcție va putea fi admirată de pe maluri sub forma unui ponton cu fântână arteziană.” SURSA

N.R.: Chitara ori ghitara (pl. chitare, ghitare) este un instrument muzical cu coarde ciupite. Ea are un gât lung, delimitat cu ajutorul tastelor (en. frets), și o cutie de rezonanță ale cărei ambe fețe sunt plane. În lateral, se formează „umerii” caracteristici, rotunzi, care dau corpului forma cifrei 8.. Apariția chitarei constituie o invenție târzie, ce aparține de Renaştere (sec. XVI). În schimb, inventarea tehnologiilor fără de care nu s-ar fi putut realiza aceasta și construirea instrumentelor al căror descendent direct este, datează din timpuri mult mai vechi.

Erou al legendarului concert de la Woodstock din august 1969, Jimi Hendrix este considerat unul dintre cei mai mari chitarişti din istoria muzicii rock. La această „aură” de legendă a contribuit şi tragicul destin al muzicianului, care a murit ucis de abuzul de droguri şi alcool, la vârsta de 27 de ani. Cariera sa a durat doar patru ani,. James Marshall „Jimi Hendrix (născut Johnny Allen Hendrix; 27 noiembrie 1942 – 18 septembrie 1970) a fost un muzician, cântăreț și compozitor american. Anul acesta ar fi împlinit 80 de ani.

„Când puterea dragostei va copleşi dragostea putere, lumea cunoaște pacea.” (Jimi Hendrix)”

ARHIVĂ: VENEȚIA: „Vioara lui Noe”, ambarcațiune de 12 metri dotată cu strune și arcuș a pornit în concert pe canalele lagunei *** TEMPLUL IUBIRII: Mărturia dragostei primarului Nicolae Romanescu pentru Craiova

Un răspuns

  1. Pingback: PARCUL ROMANESCU: Naiadele, spiritele apelor au buletin de Craiova | infoINSiDER.ro

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s