PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

CASTELUL PELEȘ: Cea mai frumoasă clădire din România, vizitată de jumătate de milion de turiști pe an


INSIDER: „Castelul Peleș – Comori istorice ale României – Construit între anii 1873-1883 în timpul Regelui CAROL I al ROMÂNIEI” FOTO Palatul Regal Peleș este, conform participanţilor noștri la sondaj cea mai frumoasă clădire din România. Competiția a fost mare şi diversă (castele, mănăstiri, case culturale, etc), dar victoria Peleșului a fost fără echivoc.

Castelul a fost construit pe cheltuiala regelui Carol I la Sinaia (30 km sud de Brașov și 120 km nord de București). Acesta a fost în mod clar destinat ca reședință la țară. Domeniul castelului este mare de 1300 km2 și conține trei clădiri importante: Castelul Peleș, Pelişorul mai mic şi castelul de vânătoare Foişor. Peleş avea chiar propria centrală electrică. Castelul a fost ridicat într-un stil eclectic cu elemente de stil din arhitectura germană și italiană. Turnul central (care a fost construit mai târziu) are 66 m înălţime. Lângă castelul principal a fost construit şi Pelişorul mai mic ca reședință pentru regele Ferdinand I de mai târziu și soția sa Regina Maria.

Palatul este compus din clădirea principală cu un interior impresionant,

terase și o varietate surprinzatoare în arhitectura interioara.

Castelul are 3.200 metri pătrați de suprafață la sol și 170 de

camere decorate în diferite stiluri. Sub comunism castelul a fost neglijat. Asta s-a schimbat după Revoluția din 1989. Castelul a fost renovat şi deschis publicului. În 2006 castelul a fost retrocedat familiei regale. De atunci, a fost închiriată de statul român primește anual și jumătate de milion de vizitatori. Adresa: Aleea Peleşului nr. 2, Sinaia, județul Prahova.

Castelul poate fi vizitat, în fiecare zi

de la 9.15 la 16.15 (miercuri de la 11 la 16.15), în perioada de

vară castelul este închis lunea, iar în perioa

da de iarnă luni și marți. Preț intrare (parter + etaj): Adulți 80 lei, Pensionari 40 lei, Elevi & Studenți 20 lei. DETALII // SURSA

Un răspuns

  1. Pingback: NECROPOLA REGALĂ: Regele Mihai I, ultimul rege al României, urcat pe tron la 6 ani și exilat la 26, întors pentru totdeauna în țara natală | infoINSiDER.ro

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s