PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

TEMPLUL NIKKO TOSHO-GU, JAPONIA: “Să nu vezi rău, să nu auzi rău, să nu vorbești rău”


INSIDER: „“Să nu vezi rău, să nu auzi rău, să nu vorbești rău”

Maimuțele ocupă un loc destul de proeminent în cultura și religia tradițională japoneză – apărând ca protagoniste în numeroase povești populare, picturi, sculpturi. Templul Toshogu din Nikko, Japonia, construit cu mai bine de 350 de ani în urmă, este considerat un tezaur național. Acesta adăpostește sculptura celor trei maimuțe înțelepte, cele mai faimoase maimuțe japoneze.
Legenda spune că cele trei maimuțe au fost trimise de zei pe pământ ca observatori și mesageri. Datoria lor era să ia mărturie despre faptele rele ale oamenilor și să-i conștientizeze pe aceștia prin mesajul lor.

🙊 Iwazaru este maimuța care își acoperă gura ca să nu vorbească de rău fără temei. ~ Evită să împrăștii bârfe și fii tare în situații dificile fără a fi nevoie să ridici vocea.
🙉 Kikazaru este maimuța care își astupă urechile. ~ Să nu asculți ceea ce te poate determina să faci fapte rele.
🙈 Mizaru este maimuța care își acoperă ochii. Ea recomandă să nu vezi răul ca pe ceva firesc. ~ Închide ochii la răutăți și vezi latura plină de speranță, de sens. SURSA

ARHIVĂ: KYOTO, JAPONIA: Mindar, călugărul robotic, predă „adevărata esență a budismului”. Maestru nemuritor și infinit upgradabil!

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s