PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

APEL SOS: „Ce fac cei de la ITM? Mai există?”


AnonymousManINSIDER: „Ceva similar se întâmplă la firmele de pază. Aici lucrezi 24 de ore, salariul întârzie, nu se plătesc dările la stat, dacă te prinde că te odihneşti puţin te dă afară şi te amendează. Cine rezistă 24 de ore? Ce fac cei de la ITM? Mai există? Se cunosc abuzurile, salariul minim pe economie. Şi alte probleme, se pot verifica. Fără concediu, fără zile libere.”

REZOLVARE: „ITM-ul îţi aruncă “pisica moartă” în braţe să te duci s-o plimbi gratis şi pe la judecătorie!”

INSIDER 2: “Teoretic e simplu: faceţi o cerere către ITM (înregistrată la registratură) fără taxă sau timbre fiscale, iar ei în termen de 30 de zile se obligă să vă dea un răspuns. Apoi ca Superman, Batman şi Zorro la un loc, ITM ar trebui să viziteze firma pârâtă şi să-i facă „un control la sange”. Practic e şi mai simplu: dacă miserupeala funcţionarului responsabil cu răspunsul e cronicizată, atunci îţi va răspunde direct din birou fără a consuma prea mult lucru mecanic (copy/paste dintr-un răspuns standardizat):

ITM Bucuresti„Vă facem cunoscut că potrivit art.1 lit.n din Legea nr. 62/2011 – legea dialogului Social – republicată, conflictul dintre angajaţi şi angajatori privind interesele cu caracter economic, profesional sau social, ori drepturile rezultate din desfăşurarea raporturilor de muncă sau de serviciu este conflict de muncă, urmând a fi soluţionat de către instanţele de judecată conform art. 208 din acelaşi act normativ. (…) Facem precizarea că cererile referitoare la soluţionarea conflictelor de muncă sunt scutite de taxă judiciară de timbru şi de timbru judiciar conform art. 270 din Legea nr. 53/2003 republicată cu modificările şi completările ulterioare şi se judecă în regim de urgenţă, termenele de judecată neputând fi mai mari de 15 zile, conform art. 271(2) din Legea nr. 53/2003 – republicată cu modificările şi completările ulterioare”.

Adică Inspectorul Şef şi Şef Serviciu Control RM îţi aruncă „pisica moartă” în braţe să te duci s-o plimbi gratis şi pe la judecătorie! Concluzie: ITM există, dar nu înţelegem – DE CE? O stufoşenie bugetară cu rol de bibliotecă sau debara în care se păstrează toate contractele de muncă caz în care ar fi suficient un singur angajat paznic secondat de 2-3 maidanezi din str. Radu Voda nr. 26-26A, Bucureşti sector 4.”

ARHIVĂ: Compania FMCG Management îşi avansează angajaţii – de la iobagi la Persoane Fizice Autorizate!

One response

  1. ybn

    Pai sa credem ca inspectorii si suprastructura de la ITM traiesc cu capace de bere si nu cu bani? Nu in scumpa noastra patrie este „democratie originala” – deci ca la noi la nimeni- asa cum spunea venerabilul care isi va sarbatori miine ziua numelui? Cine are presiune in instalatie poate intenta patronului proces litigiu de munca, care stiu ca este gratis, dar cu suportarea consecintelor romanesti de rigoare. Firmele romanesti profita de raportul existent intre cererea si oferta de locuri de munca. Si se comporta……romaneste

    Apreciază

    6 ianuarie 2013 la 11:46

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s