VECHEA NORMALITATE: Cel mai talentat român are 7 ani! „Un om bogat nu este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai puţin.”
INSIDER 1: „Când l-am intervievat pe acest băiețel, anul trecut, înainte de-a împlini 7 ani, el era doar un copil pe care-l știau câțiva oameni… în Botoșani.
Astăzi, după ce a câștigat concursul „Românii au talent”, îl știe o țară întreagă.
Sper ca exemplul lui, și al părinților lui, să inspire și să dea de gândit!
Și George Carlin, și Octavian Paler căruia îi este atribuit deseori textul, și Dalai Lama etc. ar fi mândri dacă l-ar vedea acum pe Rareș interpretând Dialogul cu Dumnezeu, în care, premonitoriu, se arată c-am inventat lucruri mai mari, dar nu și mai bune…
Priviți acest copil, „care îl iubește foarte mult pe Eminescu”, ce chip luminos are datorită cărții, a cunoașterii, și comparați-l cu copiii străvezii, livizi și astenici, care stau toată ziua cu ochii în tablete sau capturați de jocurile video de pe telefon! Ce diferență!
Nădăjduiesc că minunații părinți ai acestui baiețel, oameni modești și credincioși, îl vor ține pe această cale a Binelui…
Mă bucur că am făcut parte din „drumul” lui în sus!
– Ai vrea să-mi iei un interviu, deci… zise Dumnezeu.
– Dacă ai timp… i-am răspuns.
Dumnezeu a zâmbit.
Timpul meu este eternitatea… Ce întrebări ai vrea să-mi pui?
– Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu mi-a răspuns:
– Faptul că se plictisesc de copilărie, se grăbesc să crească….iar apoi tânjesc iar sâ fie copii; că îşi pierd sănătatea pentru a face bani iar apoi îşi pierd banii pentru a-şi recăpăta sănătatea.
Faptul că se gândesc cu teamă la viitor şi uită prezentul iar astfel nu trăiesc nici prezentul nici viitorul; că trăiesc ca şi cum nu ar muri niciodată şi mor ca şi cum nu ar fi trăit. Dumnezeu mi-a luat mâna şi am stat tăcuţi un timp.
Apoi am întrebat:
– Ca părinte, care ar fi câteva dintre lecţiile de viaţă pe care ai dori să le înveţe copiii tăi?
– Să înveţe că durează doar câteva secunde să deschidă răni profunde în inima celor pe care îi iubesc şi că durează mai mulţi ani pentru ca acestea să se vindece; să înveţe că un om bogat nu este acela care are cel mai mult. ci acela care are nevoie de cel mai puţin; să înveţe că există oameni care îi iubesc dar pur şi simplu încă nu sţiu să-şi exprime sentimentele; să înveţe că doi oameni se pot uita la acelaşi lucru şi că pot să-l vadă în mod diferit; să înveţe că nu este suficient să-i ierte pe ceilalţi şi că, de asemenea, trebuie să se ierte pe ei înşişi.
– Mulţumesc pentru timpul acordat….am zis umil. Ar mai fi ceva ce ai dori ca oamenii să ştie?
Dumnezeu m-a privit zâmbind şi a spus:
– Doar faptul că sunt aici, întotdeauna.” SURSA
INȘIDER 2: „Nu se mai poate, m-ați făcut să caut momentul băiatului de 7 ani de la Românii au talent. Eu nu urmăresc, dar vă văd agitați. Și pe unii, și pe alții.
Scriu în timp ce urmăresc cele 9 minute din finală. Un băiat care recită într-un mod firesc ce are de spus. Eu în școala după strofa a 3-a nu mai știam nimic, și totul mecanic. Deci băiatul are ceva în plus, peste medie.
Apoi, una e sa reții, alta e să reciți și să transmiți ceea ce vrea textul pe care-l spui, cu intonația potrivită, cu inflexiunile vocii necesare.
Pare însă că problema unora e ceea ce a spus, nu băiețelul, nu talentul lui, nu momentul. Printre altele a spus că-l iubește pe Dumnezeu, ceea ce e foarte grav, nu? Mai ales la o emisiune la care s-au uitat conform audienețelor aproape 2 milioane de români.
Și apoi îi iei la puricat pe cei care critică momentul. Argumentul principal e că „un băiețel de 7 ani e forțat să rețină și să spună lucruri pe care nu le înțelege”. De parcă noi la 15 ani înțelegeam ce înseamnă și la ce folosește H2SO4.
Cine zice asta? Ăștia care nu au nicio problemă ca la 4 ani conform directivei UE trebuie să-i învățăm pe copii ce înseamnă masturbarea, cei care dau „râs” dacă pui o poză cu un queer în mijlocul unei clase primare, cei care vor educație sexuală la vârste în care copiii nici nu au simțit primii fluturași în stomac, cei care nu văd nicio problemă în a difuza scene erotice în mijlocul zilei sau cei care consideră că nu e normal să-i spui unui copilaș că băiatul e băiat și fata fată. Indivizi d-ăștia.
Noi avem vorba aia populară pe care nu pot s-o reproduc aici. Așa că… mai duceți-vă-n ștremeleagul nostru!” SURSA
COMENTEZI?