PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

TURISM: Fața nevăzută a realității din Zanzibar


INSIDER: „Zanzibar este un arhipelag de lângă coasta de est africană, fiind alcătuit din insula principală cu acelaşi nume (Zanzibar sau Unguja se citește Unguudṣa) având suprafața de 1.658 km² şi în nord insula Pemba cu 984 km².

Zanzibar este un teritoriu autonom ce aparține de Tanzania fiind compusă din Tanganika şi Zanzibar. Capitala a preluat denumirea insulei principale -Zanzibar City fiind renumită pentru oraşul vechi, Stone Town.

Populația insulei, aproape un milion de locuitori, fiind alcătuită din africani, indieni, perşi şi arabi. Din punct de vedere religios 98% sunt musulmani, limba oficială fiind kisuaheli sau swahili, o limbă din familia bantu (orginară din regiunea Congo) foarte răspândită în Africa de est. Mai există o minoritate de cca 10 000 de Kharidjiten (popor cu care au fost conflicte la alegerea califului). Problemele şi conflictele politice din Zanzibar sunt generate de tendința arabă de a constitui un stat islamic independent de Tanzania. O excursie în Zanzibar din România (chartere zilnic + 7 nopți cazare) are un preț care pornește de la 1100 € – 1550 €.

ARHIVĂ: FREDDIE MERCURY, ZANZIBAR: Primul muzeu, casa copilăriei lui Farrokh Bulsara înainte de a deveni legendă mondială

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s