PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

CATCHBALL: Sportul inventat în 2006 de mămicile din Israel a ajuns de vreo trei ani și în România. Săptămâna Europeană a Sportului face upgrade și mămicilor din IOR!


INSIDER: „În Săptămâna Europeană a Sportului (23-30 septembrie) în Parcul IOR din București, sector 3, s-a jucat catchball, un sport foarte nou, despre care nici măcar nu știam că există. „Catch life in your hands. Play Catchball.”

Catchball este un sport de echipă care are 6 jucători în fiecare echipă, o minge şi un fileu. Jocul seamănă cu volei cu principala diferență că, în Catchball, jucătorii trebuie să prindă mingea cu ambele mâini înainte de a o trece peste fileu sau de a face punct. Practic, se inlocuieste lovirea mingii cu prinderea ei. Se pare că este un sport exclusiv feminin.

Există deja şi o Federație Catchball, iar de la înființarea acesteia jocul a devenit un sport global. Jocul este cunoscut și sub numele de Kadureshet în Israel (prima țară unde s-a jucat) şi Cachik America Latină.

REGULI: • Mingea nu trebuie să atingă podeaua atunci cănd se pasează între membrii aceleaşi echipe.

• Nu ai voie să prinzi mingea mai mult de trei ori

• Dacă primeşti (prinzi) mingea venită de la adversar (chiar daca ea atinge fileul) trebuie să pasezi odată sau de două ori cu partenerii din echipa ta, apoi ataci (punctezi).

• Nu ai voie să atingi fileul

• Fiecare echipă are un libero calificat să prindă mingea. Ea e mereu situată în spatele liniei, mereu cu o bluză de culoare diferită și mereu prinde mingea

• Jucătorii primului rănd pot ajuta la pasarea mingii sau la atac.

• Mingea pe linie se consideră minge în teren.

• Trebuie să căştigi două seturi din trei cu 25 de puncte.. Dacă este un al treilea set (egalitate), iți trebuie doar 15 puncte să căştigi. În ambele cazuri ai nevoie de 2 puncte în plus să căştigi. 2 seturi = 25 puncte. În caz de egalitate setul 3 = 15 puncte. Pentru a câştiga setul trebuie să ai minim 2 puncte diferenţă” SURSA

ARHIVĂ: CAIAC-POLO: Lacul IOR bază de antrenament pentru un sport nou

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s