PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

GUIDESTONES GEORGIA, SUA: Monumentul cu Instrucțiuni pentru Reconstrucția Umanității după Sfârșitul Lumii s-a dărâmat


INSIDER: „Există un monument în Georgia (N.R.: SUA) care oferă instrucțiuni în 8 limbi despre cum să reconstruiești societatea după un eveniment apocaliptic, funcționând în același timp ca busolă, calendar și ceas.” SURSA

N.R.: Georgia Guidestones (Ghidul de piatră din Georgia) era un monument din granit din Comitatul Elbert, Georgia, Statele Unite, aflat la o altitudine de aproximativ 230 m deasupra nivelului mării, la aproximativ 140 km est de Atlanta, la 72 km de Atena, Georgia şi la 14 km nord de centrul orasului Elberton, pe autostrada Georgia 77.

O lespede stătea în centru, cu alte patru aranjate în jurul ei. O piatră de vârf se afla deasupra celor cinci plăci, care erau aliniate astronomic. O tăbliță suplimentară de piatră, care a fost așezată în pământ la o mică distanţă la vest de structură, a oferit câteva note despre istoria şi scopul pietrelor de ghidare. Structura a fost uneori denumită, Stonehenge american. Monumentul avea o înălțime de 5,87 m, realizat din şase plăci de granit cântărind 107.840 kg în total.

Cele patru pietre exterioare au fost orientate pentru a marca limitele ciclului de declinare lunară de 18,6 ani. Coloana centrală prezenta un orificiu, dintr-o parte în alta, realizat sub un unghi și prin care putea fi văzută Steaua Polară. Acelaşi stâlp avea o fantă sculptată prin el, care era aliniată cu solstițiile şi echinocţiile Soarelui. O deschidere de 22 8 mm în piatra de vârf permitea unei raze de soare să treacă la prânz în fiecare zi, strălucind un fascicul pe piatra centrală indicând ziua anului.

Un mesaj cu 10 porunci este inscripționat pe monument în opt limbi moderne (arabă, engleză, chineză, hindi, ebraică, rusă, spaniolă și swahili) şi în patru limbi antice: babiloniana, greaca clasică, sanscrita şi hieroglife egiptene. U R M A R E A

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s