PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

GEORGIA GUIDESTONES, SUA: Monumentul cu Instrucțiuni pentru Reconstrucția Umanității după Sfârșitul Lumii s-a dărâmat

INSIDER: „Există un monument în Georgia (N.R.: SUA) care oferă instrucțiuni în 8 limbi despre cum să reconstruiești societatea după un eveniment apocaliptic, funcționând în același timp ca busolă, calendar și ceas.” SURSA

N.R.: Georgia Guidestones (Ghidul de piatră din Georgia) era un monument din granit din Comitatul Elbert, Georgia, Statele Unite, aflat la o altitudine de aproximativ 230 m deasupra nivelului mării, la aproximativ 140 km est de Atlanta, la 72 km de Atena, Georgia şi la 14 km nord de centrul orasului Elberton, pe autostrada Georgia 77.

O lespede stătea în centru, cu alte patru aranjate în jurul ei. O piatră de vârf se afla deasupra celor cinci plăci, care erau aliniate astronomic. O tăbliță suplimentară de piatră, care a fost așezată în pământ la o mică distanţă la vest de structură, a oferit câteva note despre istoria şi scopul pietrelor de ghidare. Structura a fost uneori denumită, Stonehenge american. Monumentul avea o înălțime de 5,87 m, realizat din şase plăci de granit cântărind 107.840 kg în total.

Cele patru pietre exterioare au fost orientate pentru a marca limitele ciclului de declinare lunară de 18,6 ani. Coloana centrală prezenta un orificiu, dintr-o parte în alta, realizat sub un unghi și prin care putea fi văzută Steaua Polară. Acelaşi stâlp avea o fantă sculptată prin el, care era aliniată cu solstițiile şi echinocţiile Soarelui. O deschidere de 22 8 mm în piatra de vârf permitea unei raze de soare să treacă la prânz în fiecare zi, strălucind un fascicul pe piatra centrală indicând ziua anului.

Un mesaj cu 10 porunci este inscripționat pe monument în opt limbi moderne (arabă, engleză, chineză, hindi, ebraică, rusă, spaniolă și swahili) şi în patru limbi antice: babiloniana, greaca clasică, sanscrita şi hieroglife egiptene.

1. Mențineți umanitatea sub 500 de milioane de persoane, în echilibru permanent cu natura.

2. Ghidați reproducerea cu înţelepciune – îmbunătăţind aptitudinile şi diversitatea.

3. Uniți umanitatea cu o nouă limbă vie.

4. Controlați sentimentele – credința – tradițiile – şi toate lucrurile printr-o judecată temperată.

5. Protejați oamenii şi naţiunile prin legi şi tribunale juste.

6. Lăsați națiunile să-şi rezolve problemele interne singure, rezolvând doar pe cele externe într-un tribunal mondial.

7. Evitați legile meschine şi funcţionarii inutili.

8. Găsiți echilibrul între drepturile individuale şi datoriile cetăţeneşti.

9. Prețuiți adevărul – frumusețea – iubirea, căutând armonia cu infinitul.

10. Nu fiți un cancer pentru Pământ – lăsați loc și naturii – lăsați loc şi naturii.

La câţiva metri la vest de monument, o placă de granit a identificat structura și limbile folosite pe ea şi a enumerat diferite fapte despre dimensiunea, greutatea și caracteristicile astronomice ale pietrelor, data la care a fost instalată şi sponsorii proiectului. Apare și o referire la o capsulă a timpului îngropată (la 1.83 m) dedesubr, dar spațiile goale pe pe piatră destinate completării datelor la care capsula a fost îngropată și urmează să fie deschisă nu au fost inscripționate, deci nu este sigur dacă capsula timpului a fost vreodată efectiv. pusă în acest loc.

ISTORIE. În iunie 1979, un bărbat care folosea pseudonimul Robert C. Christian a abordat Elberton Granite Finishing Company în numele „un grup mic de americani loiali” şi a comandat structura, să construiască un monument care să transmită întregii omeniri un mesaj. Christian a explicat că pietrele vor funcționa ca busolă, calendar şi ceas şi ar trebui să fie capabile să reziste la evenimente catastrofale”. O ipoteză este aceea că necunoscutul a ales acest pseudonim în memoria legendarului fondator al Rozacrucianismului, Christian Rosenkreuz.

Pe 22 martie 1980, monumentul a fost dezvelit în fața unui public restrâns (mai puțin de 400 de persoane). Ulterior, Christian a transferat proprietatea asupra terenului și monumentului comitatulului Elbert.

În 2008, pietrele au fost vandalizate cu vopsea poliuretanică şi graffiti cu sloganuri precum „Moarte pentru Noua Ordine Mondială”.

În septembrie 2014, un angajat al departamentului de întreţinere al județului Elbert a contactat Biroul Federal de Investigații când pietrele au fost vandalizate cu graffiti, inclusiv sintagma „Eu sunt Isis, zeița iubirii”.

La 1 mai 2022, Kandiss Taylor, un candidat care candidează la alegerile primare ale guvernatorilor republicani din Georgia, a lansat un anunț de campanie în care cere distrugerea Guidestones. Mai târziu, Taylor a atribuit distrugerea parţială a Guidestones unui act al lui Dumnezeu.

Ieri dimineață (6 iulie 2022) Guidestones a fost ARUNCAT ÎN AER și în aceași zi, oficialii au DEMOLAT părţile rămase ale structurii din motive de siguranță.

O interpretare a pietrelor este că au descris conceptele de bază necesare pentru a reconstrui o civilizaţie devastată. Autorul Brad Meltzer notează că pietrele au fost construite în 1979, în apogeul Războiului Rece şi, astfel, susține că ele ar fi putut fi concepute ca un mesaj către posibilii supraviețuitori ai celui de-al treilea război mondial nuclear. Sugestia gravată de a menţine populația umanităţii sub 500 de milioane ar fi putut fi făcută presupunând că războiul a redus deja umanitatea sub acest număr. Yoko Ono a spus că mesajele înscrise au fost „un apel emoționant la gândirea rațională”. Guidestones a devenit un subiect de interes pentru teoreticienii conspirației. Wired a declarat că adversarii nespecificați i-au etichetat drept, Zece porunci ale lui Antihrist”, unii creştini conservatori au numit monumentul satanic. DETALII