PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

BEREA CEHĂ: Țapul Kozel al 15-lea îl așteaptă cu ochii în soare în Piața Universității pe Ursus, regele berii în România. Prietenii știu de ce!


INSIDER: „În Cehia, aproape nimeni nu bea apă. Pe cât de amuzant ar suna, pe atât de adevărat este. Adesea, apa îmbuteliată este mai scumpă decât berea. Iar în ceea ce priveşte Praga, aceasta oferă nenumărate posibilități și mărci cehești sau chiar pragheze de bere autentică şi de cea mai bună calitate. Berea este pentru Cehia un brand de țară. Aici se consumă cea mai mare cantitate de bere din lume, pe cap de locuitor: estimativ 160 L de bere / an / adult. Mai multă decât în Germania sau Belgia. Și… se consumă oricând. Chiar şi la micul dejun! Deși un țap de bere are 300 ml, Kozel Premium Lager (cea mai iubita bere din Cehia) are 660 ml , vol. alc. 4.6% și are prețul 5.79 lei.

N.R.: „1874: Primul nostru lot de Kozel este o bere brună produsă într-un cazan de 60 de hectolitri pe 15 decembrie 1874 in mica noastră fabrică din Velké Popovice.

1919: Un pictor francez care se rătăcise a fost ajutat de către locuitorii din Velké Popovice cu mâncare și adăpost. Drept mulțumire, le a dăruit o pictură cu un tap.

1930: POSEDARE 8%: Necuratul, deghizat în bere blondă!Prima mascotă.Primul nostru tap, pascând în parcul berăriei.

1970: Tradiția țapilor în fabrică. Încă din anii 70, avem câte un tap ca simbol al berăriei noastre. Iar tapul actual este Kozel al 15 lea!

2009: Tapul Kozel, în loc de halbă Artistul ceh Jan Čapek a creat o nouă halbă cu un mâner special-inspirat de ceva ce orice fan adevărat al berii Kozel poate recunoaște: coarnele țapului

2011: Vojtěch Homolka devine maestrul nostru berar. El este responsabil de protejarea echilibrului dulce -amărui, care face Kozel cea mai tapănă bere cehă din lume.

2017: Primul nostru ritual de servire. Coreea de Sud a inventat primul ritual de servire pentru berea dark, presărând scortisoară deasupra. Asta a inspirat ritualul Cinnamon Art. DETALII

2022: Lansare în România.

ARHIVĂ: AC/DC: Bere pentru rockeri, dar pe gustul părinţilor. „For Those About to Rock. We Salute You!” *** POSEDARE 8%: Necuratul, deghizat în bere blondă! *** LA SCĂLDAT: Muzica şi berea nu vă feresc de pneumonie. Prietenii ştiu de ce au stat acasă! *** ZILELE PRIETENIEI DE PAHAR: Nu vrem laptele cu miere, vrem alunele cu bere! *** CIDRUL DACIC: După ce Burebista a dat foc viilor, dacii au inventat sucul de fructe. Cu 4,5% alcool! *** CANICULĂ: De ce nu mai are Ursus nici blană? *** DALNIC, COVASNA: Cum poți bea o bere sub apă în singurul bar subacvatic din România

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s