PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

CIDRUL DACIC: După ce Burebista a dat foc viilor, dacii au inventat sucul de fructe. Cu 4,5% alcool!


Lansat la sfârșitul lunii iunie 2016, Cidrul Dacic este disponibil în patru arome: mere, afine, căpșuni & frăguțe și vișine. Preţ cu TVA: 3,29 lei. 0.275 ml. Alcool 4,5%. Băutură fermentată din suc de mere min. 30% și glucoză, apă, zahăr, suc din concentrat din fructe de pădure cu afine min. 0.7%, arome, acidifiant acid citric, conservant sorbat de potasiu, carbonat de dimetil, dioxid de carbon, colorant azorubina, albastru briliant FCF. Conține sulfiți. Bine ca au respectat rețeta dacică: varză, viezure, mânz… (DETALII)

„În vremea regelui Burebista, marele preot Deceneu a cerut dacilor să îşi distrugă viile, afirma istoricul Strabon. „Ca o dovadă pentru ascultarea ce i-o dădeau, este şi faptul că ei s-au lăsat înduplecaţi să taie viţa de vie şi să trăiască fără vin”, arăta Strabon, despre Deceneu. „Cu optzeci de ani înainte de Hristos, porunci profetul Deceneu, sfetnicul marelui rege Boerebiste, să se stârpească viile pentru ca nu cumva ispita băuturii să smintească firea cea bună a poporului şi să-l abată din vrednicia lui. Şi dacii se plecară poruncii, căci pe cât erau de aprigi şi de cumpliţi în războaie, pe atâta de blânzi şi de supuşi regelui şi profetului lor. Numai aşa se înţelege cum au ajuns ei, pe vremea aceea de vifor şi de întunecate frământări de neamuri, la o stăpânire aşa de întinsă şi la o putere aşa de temută”, scria Alexandru Vlahuţă.” (…)

Cidrul Dacic Cidrul Dacic 2Ingrediente Cidru Dacic„Cu o simbolistică puternică, stindardul de luptă al dacilor, era înfăţişat sub forma unui cap de lup care pare să se repeadă asupra prăzii şi un corp de balaur, ce se înfoaie în bătaia vântului. Istoricii susţin că în vâltoarea luptelor flamura confecţionată din material textil şi din bronz sau argint isca un zgomot asemănător ureltului lupilor, menit să-i înfioare pe duşmani. Lupul era unul dintre animalele sacre ale strămoşilor noştri, fiind cel mai des întâlnit animal în reprezentările culturale ale acestora. Prezenţa corpului de şarpe de pe stindardul dacilor a fost asociată cu zmeul, personajul mitologic care străbate văzduhul, stăpânind furtunile şi salvându-i de la pieire pe oameni. Şarpele avea şi un rol protector.” (SURSA) (FOTO)

ARHIVĂ: DEGUSTĂTORI: „Pata de vin este un pretext de continuă definire a ideii de sacru şi profan” *** POSEDARE 8%: Necuratul, deghizat în bere blondă! *** AC/DC: Bere pentru rockeri, dar pe gustul părinţilor. „For Those About to Rock. We Salute You!” *** VINO VERITAS: Ce putem „citi” la Librăria Bizantină? *** GERMANIA: „Mesaj de pace” într-o sticlă de vodkă aruncată în Marea Baltică: „My name is Off. Putin Off!”

3 responses

  1. Pingback: BEREA CEHĂ: Țapul Kozel cu ochii în soare în Piața Universității îl așteaptă pe Ursus, regele berii în România. Prietenii știu de ce! | infoINSiDER.ro

  2. Petra

    Ingrediente Cidru Afine:
    Băutură fermentată din suc de mere min. 30% și glucoză, apă, zahăr, suc din concentrat din fructe de pădure cu afine min. 0.7%, arome, acidifiant acid citric, conservant sorbat de potasiu, carbonat de dimetil, dioxid de carbon, colorant azorubina, albastru briliant FCF. Conține sulfiți.

    Bine ca au respectat rețeta dacică: varză, viezure, mânz.. 🙂

    Apreciază

    3 iulie 2016 la 23:54

  3. Pingback: CIDRUL DACIC: După ce Burebista a dat foc viilor, dacii au inventat sucul de fructe. Cu 4,5% alcool! | iulia specials operations

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s