PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

MUZEUL OMULUI, PLOIEȘTI: Înființat în 1956 prezintă apariția Univesului, evoluția vieții pe Terra și obiectele muzeale din colecții prin intermediul tehnologiilor moderne.


INSIDER: „O călătorie uimitoare. Cine suntem noi, oamenii? Cum s-a format Universul, cum a apărut și evoluat viața pe Terra? Sunt doar câteva întrebări la care am aflat răspunsuri pe parcursul vizitei noastre în orașul lui Caragiale. Mai precis, în Palatul Culturii din Ploiești, acolo unde se află Muzeul Omului. Un obiectiv de neratat care, în ciuda vârstei (a fost înființat în 1956), pune în valoare obiectele muzeale din colecții prin intermediul tehnologiilor moderne.

Ne-am început călătoria fascinantă din Sala de Antropogeneză, locul unde am ,,asistat“ la formarea Universului, a Galaxiei Calea Lactee şi a planetelor, dar şi apariţia şi evoluţia vieţii pe Terra – Big-Bang-ul, printr-o proiecție supradimensionată și prin intermediul pieselor din vitrine (fosilele de plante, nevertebrate şi vertebrate, etc). Mai apoi, în Sala de Anatomie, ne-a reținut atenția o prezentatoare virtuală, sub formă de hologramă, care își prezintă organele interne, structura și funcțiile. Dar, mai incitant ni s-a părut jocul prin care este proiectat un schelet care se mișcă în același mod cu cel care îl privește, precum și jocul de realizare a scheletului din părțile componente.

În Sala de Genetică am putut afla cum realizăm o transfuzie de sânge în funcție de grupa sanguină, dacă suntem daltoniști și ce grupă de sânge poți avea în funcție de grupele de sânge ale părinților. Tot aici, efectiv ne-au înfricoșat bebelușii morți din cauza unor malformații congenitale sau a unor boli ale mamelor. Foarte interesantă este și Sala de Biodiversitate. Nouă ne-a plăcut aici, în mod deosebit, un joc interactiv, bazat pe tehnologia de recunoaștere a gesturilor (Kinect), cu ajutorul căreia ne-am văzut pe un ecran în mijlocul unor peisaje exotice (savană, recif coralier si zonă polară). Poți chiar să îți faci o fotografie cu peisajul pe care îl dorești, iar taxa (dacă am reținut bine!) este de doar 3 lei/foto. Tot în Sala de Biodiversitate, care ni s-a părut cea mai spectaculoasă din muzeu, se pot admira peste 200 de exponate: plante și animale, specii exotice și indigene, acvatice și terestre, atât de nevertebrate, cât și

de vertebrate. Fiecare dintre acestea are un număr, iar dacă dorești, poți accesa informații științifice despre ele prin intermediul unor sisteme info-touch. În următoarea sală pe care am vizitat-o, de Arii Protejate, ne-a plăcut podeaua interactivă, iar în Sala SOS Natura, prezentarea comparativă a unei exploatări durabile și a unei exploatări excesive, cele două zone fiind separate de proiecția unei cascade, ce se continua cu un râu.
Vizita a luat sfârșit în Sala de Populație, în care se prezintă diversitatea speciei umane. Ne-am despărțit de muzeu încântați și cu zâmbetul pe buze, mai ales că ni s-a spus ,,la revedere” în limbile română, engleză, germană, hindi, franceză și chineză de către oameni ce reprezintă diferite subtipuri umane, prin intermediul a cinci monitoare.

*Program de vizitare: marţi-dumincă, orele 9.00-17.00;
*Taxa vizitare: 12 lei/pers. individual (adult), 6 lei/pers. pentru elevi si studenți, 6 lei/pers. grup organizat (minim 10 persoane).” SURSA

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s