LINII LEY, EUROPA: Linia Arhanghelul Mihail, șapte mănăstiri din șase țări dedicate arhanghelului, aliniate perfect pe hartă
INSIDER: „Şapte mănăstiri din şase țări diferite, toate dedicate Arhanghelului Mihail și toate aliniate perfect pe hartă. Pentru mulți este doar o coincidenţă, dar pentru alții este o dovadă a existenței ,,liniilor Ley”. Bazele acestei teorii au fost puse în urmă cu un secol de către arheologul britanic Alfred Watkins. Timp de ani de zile, Watkins a studiat locurile în care sunt construite cele mai mari monumente ale omenirii. A ajuns la concluzia că multe dintre ele, atunci când sunt unite pe hartă, formează o linie dreaptă perfectă. El le-a numit ,,Linii Ley” și le-a desenat pe un glob pământesc. A susținut chiar că în punctele în care se intersectează liniile imaginare se află locurile cu cea mai mare putere energetică de pe Pământ. Potrivit lui Watkins, civilizațiile antice știau ce sunt aceste locuri şi au avut grijă să le valorifice proprietățile energetice, alegându-le pentru construcția celor mai importante clădiri, temple şi oraşe. Una dintre cele mai cunoscute linii Ley din Europa este cea a Arhanghelului Mihail. Conform legendei simbolizează sabia sa, dată de Dumnezeu, potrivit Bibliei, cu care l-a învins pe diavol și l-a trimis în iad.
Linia Arhanghelului Mihail începe din Irlanda, de pe o insulă pustie, Skellig Michael, unde Arhanghelul Mihail i-a apărut Sfântului Patrick pentru a-l ajuta să-și elibereze tar diavol. Aici apare prima mănăstire „piatra lui Mihail”. Singurii rezidenți permanenți de aici sunt călugării. După ce trece prin mănăstiri din Marea Britanie, Franța, Italia şi Grecia, linia imaginară se opreşte la mănăstirea Stella Maris din Israel. Acest locaş de cult este situat chiar deasupra peşterii în care se crede că a trăit profetul llie. Mănăstirea a apărut aici pe vremea Imperiului Bizantin, iar acum locul este închinat Arhanghelului Mihail.
În Anglia, Saint Micheal’s Mount, se spune că aici Arhanghelul ar fi vorbit cu un grup de pescari.
Linia sacră ajunge apoi în Franța, pe o altă insulă celebră, Mont Saint Michel, şi acesta unul dintre locurile de apariţie a Arhanghelului Mihail. Frumusețea sanctuarului și a golfului situat pe coasta Normandiei, fac ca acest loc să fie unul dintre cele mai vizitate situri turistice din întreaga țară. De asemenea, este Patrimoniu Mondial Unesco din anul 1979. În anul 709, Arhanghelul Mihail îi apare episcopului locului, cerându-i să construiască o biserică în stâncă. Lucrarea a fost începută de episcop și continuată de călugării benedictini.
La peste 1000 de kilometri distanţă, în Val di Susa, Piemont, Italia răsare al patrulea sanctuar., Sacra di San Michele. Constructia mănăstirii începe în jurul anului 1000, iar de-a lungul timpului sunt adăugate noi structuri.
Peste încă aproximativ 1000 de kilometri în linie dreaptă se ajunge în Puglia (Italia), pe Gargano, acolo unde o peşteră inaccesibilă a devenit un loc sacru. Sanctuarul Sfântului Arhanghel Mihail a fost construit după ce arhanghelul i-a apărut Sfântului Lorenzo Maiorano.
Mănastirea Sfântului Arhanghel Mihail de la Panormiti situată în Grecia, pe insula Symi. Aici se află o efigie a înaltă de 3 metri și una dintre cele mai mari care se găsesc în lume.
Linia sacră se opreşte la Haifa (Israel), la Mănăstirea de pe Muntele Carmelului. Loc venerat încă din antichitate, iar construcția sanctuarului datează din secolul al XII-lea.” SURSA
N.R.: Arhanghelul Mihail este un arhanghel în învățăturile iudaice, creştine şi islamice. În ebraică, semnificația numelui este interpretată în mod tradiţional ca o întrebare retorică: ,,Cine este ca Dumnezeu?” (la care se aşteaptă un răspuns negativ), pentru a sugera faptul că nimeni nu este ca Dumnezeu. FOTO 2: Arhanghelul Mihail, pictură, Santa Maria della Concezione, Roma
COMENTEZI?