PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

PARCUL KEUKENHOF – OLANDA: Gradina Europei, paradisul parfumat al culorilor pe 32 de hectare


INSIDER: „Parcul Keukenhof, locul unde Raiul a coborât pe Pământ!

O vizită în Olanda, primăvara, mai ales în zona orășelului Lisse, unde câmpurile de lalele multicolore par rupte din vis, te uimește, te bucură și-ți face sufletul să-ți tresalte de fericire. Iar când ajungi în Parcul Keukenhof, cunoscut și ca „Grădina Europei” (cea mai mare din Europa și a doua ca mărime după „Dubai Miracle Garden”), mai că-ți vine să crezi că Raiul a coborât pe Pământ. Privești în stânga și-n dreapta și nu te mai saturi de atâta splendoare, de coloritul florilor de primăvară, de parfumul lor îmbătător. O grădină de flori deschisă pentru public doar două luni, până pe 15 mai, al cărei apogeu îl reprezintă Festivalul Keukenhof (22 aprilie), o sărbătoare a florilor de primăvară, cu spectacole, expoziții și parade florale impresionante.

Ce poți vedea în „Grădina Europei”? Circa 7 milioane de lalele de diferite culori – roșii, albe, galbene, mov, portocalii, violete. Pe lângă lalele, în grădina Keukenhof pot fi admirate zeci de mii de narcise, zambile, brândușe, crini, orhidee, frezii și multe alte flori de primăvară. Spectacolul cromatic este impresionant și se desfășoară pretutindeni. Alei decorate cu șiruri de flori multicolore șerpuiesc printre copaci, garduri vii, arbuști, fântâni arteziene, spre păduri, mici lacuri și izvoare, ori spre cafenele și locuri de picnic special amenajate. Ai sentimentul că ești pe un tărâm fermecat, unde orice minune florală este posibilă. Mai ales că aici sunt prezenți și peste 500 de cultivatori de flori, care prezintă o varietate enormă de flori tăiate și plante în ghiveci.
Dacă ajungeți în parc, nu ratați o plimbare cu barca! Durează 45 de minute și costă 9 euro/adult, dar vă oferă posibilitatea să admirați de pe apă peisajul de poveste de aici. De asemenea, trebuie să știți că există diverse restaurante în jurul parcului, de unde puteți să savurați preparatele delicioase din gastronomia locală. Mai mult, există o varietate de tonete mobile în tot parcul, de unde vă puteți procura cafea și gustări.

IMPORTANT! Keukenhof este deschis zilnic, între orele 08:00 – 19:30, până pe 15 mai. Biletele pot fi achiziționate online. Un bilet de intrare pentru adulți costă 18,5 euro, în timp ce copiii cu vârsta între 4-17 ani plătesc doar 9 euro. Parcarea costă 6 euro. Copiii de până la 16 ani nu pot vizita parcul fără supraveghere!
LOCALIZARE: Grădina Keukenhof se află în orașul Lisse, la aproximativ 35 de kilometri de Amsterdam. Există autobuze Keukenhof Express, care fac legătura din centrul orașului Amsterdam, din Haarlem, Aeroportul Schiphol sau Leiden. Se pot cumpăra tichete combinate (acces grădina+bilet autobuz) la prețul de 33,50 euro/adult și 15,50 euro/copii (între 4-17 ani), în cazul în care călătoriți din centrul Amsterdamului. Dacă plecați din celelablte trei locuri menționate, costul tichetului scade la 29,50 euro/adult, în timp ce copiii plătesc același preț:15,50 euro. Copiii mai mici de 4 ani au gratuitate. Foto: Ciprian Murariu ” SURSA

2 responses

  1. Pingback: BUCUREȘTI: „Florens Atelier de creație florală” adună zâmbete și respiră flori pe strada Paris nr.13! | infoINSiDER.ro

  2. Pingback: MUZEUL CORPUS, OLANDA: Călătorie interactivă prin corpul uman, într-un gigant de 30 metri | infoINSiDER.ro

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s