PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

REALITATE AUGMENTATĂ: Cel mai mic bucătar din lume gătește mâncarea direct pe farfurie!


INSIDER: „În Germania, restaurantul Le Petit Chef își distrează oaspeții cu realitate augmentată folosind animație 3D. Meniul costă 150 € grande, 100 € normal și pentru copii 50 €. Un adevărat spectacol în farfurie!”

SKULLMAPPING: „Cel mai mic bucătar din lume vă gătește mâncarea direct pe farfurie prin utilizarea tehnologiei de cartografiere de proiecţie 3D. În aprilie 2015 ne-a venit ideea de a proiecta un mic bucătar în farfuria ta. Am realizat un videoclip cu „Le Petit Chef” la studioul nostru din Belgia, pentru a arăta restaurantelor care sunt posibilităţile cu acest concept. După ce am postat videoclipul pe youtube, acesta a devenit viral și are în prezent peste 30 de milioane de vizualizări pe rețelele sociale.”

De atunci am creat cinci feluri de mâncare diferite, de la aperitiv, fel principal la desert, transportându-te dintr-un peisaj înzăpezit pe o insulă tropicală, totul în timp ce stai așezat la masa ta. Experienţa este distractivă, pentru vârste de la 1 la 100 de ani. Văzând bucătarul nostru de mărimea degetului mare proiectat pe masa ta îți creează o seară de neuitat. Acum există un spectacol complet de cină, numit „Le Petit Chef pe urmele lui Marco Polo”.

Le Petit Chef a fost prezentat în mai multe emisiuni tv și a fost instalat în peste 50 de restaurante din întreaga lume: Paris, Dubai, Sankt-Petersburg, Hong Kong, Londra, Berlin, Bruxelles, Amsterdam, Utrecht, Dusserldorf., Frankfurt, Zurich, Riga, Helsinki, Madrid, Mallorca, Taipei, Girona, Ostuni, Shenzen, Moscova, Tokyo, Abu Dhabi, Bangkok, Shanghai… DETALII

N.R.: Projection mapping, similar cu mapping-ul video și cu realitatea augmentată spațială, este o tehnică de proiecție folosită pentru a transforma obiecte, adesea de formă neregulată, în suprafețe de afişare pentru proiecţia video. Obiectele pot fi peisaje industriale complexe, cum ar fi clădiri, obiecte mici de interior sau scene de teatru. Folosind software specializat, un obiect bidimensional sau tridimensional este mapat spațial pe programul virtual care imită mediul real pe care urmează să fie proiectat. Software-ul poate interacţiona apoi cu un proiector pentru a potrivi orice imagine dorită pe suprafaţa obiectului respectiv. Tehnica este folosită de artişti şi agenţi de publicitate care pot adăuga dimensiuni suplimentare, iluzii optice şi noţiuni de mişcare asupra obiectelor anterior statice. Videoclipul este de obicei combinat cu sau declanșat de audio pentru a crea o naraţiune audiovizuală. În ultimii ani, tehnica a fost utilizată pe scară largă şi în contextul moștenirii culturale, deoarece s-a dovedit a fi un instrument excelent de edutainment.

Edutainment – Divertismentul educaţional este un mijloc de informare conceput pentru a educa prin divertisment. Este un termen folosit încă din 1954 de Walt Disney. Cel mai adesea include conținut destinat predärii, dar are valoare de divertisment incidental.

Un răspuns

  1. Pingback: BALI, INDONEZIA: Lubenița, delicatesa de la micul dejun! | infoINSiDER.ro

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s