PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

35 ANI: Constructorii români care mută blocuri tot cu locatari, nedecuplate de la utilități, au devenit legendă. Astăzi, vietnamezii pun faianța!


INSIDER: „În curând se vor împlini 35 ani de la o realizare deosebită a specialiștilor și muncitorilor români, mutarea unui bloc de 7600 t cu 80 de apartamente în Alba-Iulia. Acțiunea a fost necesară pentru a deschide panorama și vederea Bulevardului Transilvania.

Inițial, Nicolae Ceaușescu dorea să demoleze respectivul bloc, însă a fost convins cu argumente de un om supranumit Inginerul Raiului sau Salvatorul de Biserici, profesor doctor inginer Eugen Iordăchescu, un pionier și inventatorul translației imobilelor și a monumentelor istorice. În întreaga sa activitate metodă domniei sale a salvat de la demolare aproximativ 30 de clădiri dintre care 13 biserici sau mănăstiri.

Interesant este faptul că pe timpul întregii „plimbări” pe distanța de aproximativ 55 de metri și care a durat aproape 6 ore, locatarii, cu excepția celor de la parter, au rămas în apartamente și și-au văzut de treburile casnice, copiii se jucau în case. O doamnă chiar a avut ideea de a pune pe muchia balconului un pahar plin cu apă pentru a vedea ce se va întâmpla cu

el, acesta rămânând intact. Translația a fost realizată fără a decupla blocul înalt de 17 metri și lat de 12 de la utilități, respectiv apă, gaz, canalizare și electricitate. Inginerul Eugen Iordăchescu ne-a părăsit în 2019 la vârsta de 90 de ani.SURSA

ARHIVĂ: 3 GENERAȚII: Străbunicii asamblau Ford, strănepoții se recalifică să împacheteze chiloți. In același loc! *** BAIA DE FIER: Fabrica de grafit, cea mai frumoasă ruină industrială. Doar două bufnițe mai lucrează! *** FABRICA DE BERE RAHOVA: “Așa e starea lucrurilor, de a avea un început și un sfârșit. La noi mai mult decât la alții!”

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s