PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

FABRICA DE BERE RAHOVA: “Așa e starea lucrurilor, de a avea un început și un sfârșit. La noi mai mult decât la alții!”


INSIDER: „Fabrica de bere Bragadiru (Bere Rahova după 1950) –   Dumitru Bragadiru, un îmbogățit din afaceri cu spirt, a construit această fabrică la sfârșitul secolului XIX, pentru a produce aproximativ 12.000 litri de bere pe zi. Chiar lângă palat a construit și palatul Bragadiru ce acum renovat găzduiește nunți. Multe nunți. În 1948 fabrica a fost naționalizată și redenumită ca Fabrica de bere Rahova. Fabrica este imensă constând din mai multe corpuri de clădiri și chiar o minideltă ce gazduiește numeroase specii de păsări specifice altor meleaguri.

Surpriza mare a venit dintr-o încăpere ce gazduia o frumoasă sculptură a unei femei șezând ce duce degetul spre obraz parcă reproșând ceva, cuiva. Situată la 200 de metri de Piața Unirii, pare curios cum o zonă așa mare și centrală poate fi lăsată în părăsire totală. Măcar așa avem pescăruși în centrul capitalei.

Încerc să nu judec ci doar să observ…așa e starea lucrurilor, de a avea un început și un sfârșit. Într-adevăr la noi mai mult decât la alții. Practic, un Cernobâl la fiecare colț de stradă. Dar istoria locului trebuie știută… istoria fiecărui loc pe care călcăm.” SURSA

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s