PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

SUPRAVIEȚUITORI: Legea nu permite înlăturarea arborilor vii. Există oameni care vor să fenteze sistemul cu orice preț. Iertare!


INSIDER: „Tei şi nuc viguroşi dar nedoriți de către cineva, cu toate că nu deranjau, nu amenințau pe nimeni. Acest mod de a omorâ arborii-pentru că legea nu permite eliminarea arborilor vii- este frecvent aplicat de anumite persoane şi este ilegal.

Nu ştim cine este autorul şi termin cu axa asta de argumentare/prezentare. Ambii arbori au răspuns rapid la intervenție. Au generat țesuturi care au format „punți” între părțile izolate ale trunchiului pentru ca seva să poată circula. Am marcat aceste țesuturi care se produc în cazul formării rănilor cu roşu (la tei, dar se pot observa şi la nuc). La tei se vede pe lângă asta şi o lăstărire puternică la baza trunchiului ca răspuns la acest şoc (tăiere). Nucul are de asemenea capacitate mare de lăstărire.

La_nuc_se_vede că tăierile sunt multiple, omul a văzut că arborele nu se lasă şi a continuat să-l taie. A vrut neapărat să usuce arborele. Ambii arbori trăiesc, plini de muguri. Daca zgâriem cu unghia crengile pe coroană vedem țesut verde şi umed, şi asta fiind semn că arborii trăiesc. Voi continua să-i monitorizez, să văd cum evoluează.

Arborii sunt fantastici. Unele specii sunt adevărați supraviețuitori. Dar nu există acea reziliență care să-i facă să navigheze răutatea şi intenția omului de a-i distruge. Cu omul rău intenționat nu vă puneți dragi arbori. Şi în România aveți parte de acest profil de om, pus să fenteze sistemul cu orice preț.

Dacă doriți explicații cu termeni de specialitate la regenerare, căutați pe net cu:

– tree tissue regeneration after bark girdling
– wound cambium trees
– periderm
– dedifferentiation tree tissues
– secondary vascular system trees
– cambium and tissue formatoin trees

Ştiința doar acum începe să înțeleagă aceste capacități fiziologice extraordinare de adaptare la arbori.” SURSA

INSIDER: „Dovada că și copacii au inimă…” SURSA

ARHIVĂ: TOCMEALĂ: Plopul Alb, arbore ocrotit prin lege! ANUNŢ: „Vând buştean plop, alb şi tremurător” *** BUCUREȘTI: Singurul stejar secular urban, condamnat la moarte. Nici benzină nu-i place, nici accize nu aduce! *** AGRESIUNE: Cine apără copacii de avocaţii dăunători?

Un răspuns

  1. Pingback: STĂPÂNUL INELELOR: Cum poți afla vârsta unui copac fără să îl omori | infoINSiDER.ro

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s