PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

BUCUREȘTI: Singurul stejar secular urban, condamnat la moarte. Nici benzină nu-i place, nici accize nu aduce!


INSIDER: „Primăria Sectorului 2 și Primăria Capitalei condamnă la moarte singurul stejar secular urban, MONUMENT AL NATURII, aflat pe strada Horei din București! Primăria Sectorului 2 a autorizat funcționarea unei noi benzinării chiar pe rădăcinile stejarului secular, martor al Codrilor Vlăsiei. Mai mult, au venit și au ciopârțit și ramurile acestuia. Aceste investiții și intervenții au dus la uscarea a jumătate din falnicul stejar.

Președintele Fundației Eco-Civica a făcut numeroase demersuri pt salvarea arborelui monument, inclusiv pentru anularea autorizației de funcționare a benzinăriei, dar niciunei autorități nu i-a păsat. În urmă cu 2 ani arborele era într-o stare acceptabilă, dar starea lui s-a deteriorat rapid, motivele fiind toaletarea și benzinăria.

Probabil că numai instanțele de judecată vor mai putea impune protecția monumentului dar până la o soluție definitivă, ne e teamă că vom pierde unul din cele 3-4 monumente ale naturii din București. Imaginile sunt grăitoare.” SURSA

ARHIVĂ: TOCMEALĂ: Plopul Alb, arbore ocrotit prin lege! ANUNŢ: „Vând buştean plop, alb şi tremurător” *** TEIUL LUI EMINESCU: „Pentru fiecare român care construieşte, există minim doi care distrug!”

2 responses

  1. Pingback: SUPRAVIEȚUITORI: Legea nu permite înlăturarea arborilor vii. Există oameni care vor să fenteze sistemul cu orice preț. Iertare! | infoINSiDER.ro

  2. Eugen Anton Cincu

    Pentru majoritatea populatiei mediul este o problema care nu prezinta interes, daca nu este vorba de cancanuri, justitie sau scandaluri, restul este neinteresant!

    Apreciază

    28 iunie 2019 la 11:35

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s