PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

MIRRORS OF BRÂNCUȘI: Cine a fost Brâncuși și cum a influențat opera sa mediul artistic


INSIDER: „”Mirrors of Brâncuși” propune dezvoltarea unei percepții mai profunde și clare despre cine a fost Brâncuși și despre modul în care lucrarea sa a influențat mediu artistic. Proiectul are drept scop dezvoltarea și itinerarea unei producții multimedia care să arate viața și operele lui Constantin Brâncuși unor noi audiențe.

Vor exista 6 expoziții organizate în jurul evenimentelor culturale cheie în cele 12 luni ale proiectului, 5 în România și una în Bergen, Norvegia. Astfel, prima parte a expoziției va folosi video-mapping pentru a prezenta viața artistului, realizat de un artist grafic pornind de la fotografii. Participanții parcurg anii acestuia în țară, drumul spre Paris, atelierul din Paris și relația sa cu artiști contemporani (Modigliani, Tzara, Breton, Picasso, Rodin).

Partea_interactivă a expoziției include, printre altele, lucrările: „Somnul”, „Poarta Sărutului”, „Masa Tăcerii” și „Coloana Infinitului”. Astfel, s-au folosit lucrările ca pretext de introspecție pentru participanți (ex: pentru lucrarea „Poarta Sărutului” s-a extras jumătate din sărut, lăsând participantul să umple spațiul gol cu propria persoană, dându-i acestuia ocazia să înțeleagă sărutul dincolo de acțiunea fizică. Punctul central îl reprezintă o reproducție la 1/3 a Coloanei Fără Sfârșit ce oferă participanților noțiuni privind dimensiunea lucrării originale și efortul necesar pentru realizarea ei.

Produsul artistic a servit drept oportunitate de dezvoltare pentru 12 tineri specialiști din sectorul industriilor creative prin metode informale: 1 workshop, 1 schimb de experiență în Norvegia și un program de mentorat. În acest mod, s-a asigurat transferul de cunoștințe și know-how către o nouă generație de artiști și antreprenori, precum și lansarea acestora pe o piață culturală dezvoltată. DETALII

N.R.: Prima expoziție este deschisă în București, la Muzeul Național al Țăranului Român, sala Irina Nicolau până pe 24 febyora 18.00. Intrare 8 lei.

ARHIVĂ: DINCOLO DE CANON: Brâncuși descuie poarta Primăriei Sectorului 1 cetățenilor iubitori de artă *** BRÂNCUŞI: “Realitatea nu este reprezentată de forma exterioară, ci de ideea din spatele ei, de esența lucrurilor”

2 responses

  1. Pingback: TEMPLUL LUI BRÂNCUȘI CRAIOVA: Ovoidul și Pasărea Măiastră interpretate la scară colosală! | infoINSiDER.ro

  2. dr. Sergiu Fendrihan

    BRAVO

    Apreciază

    24 februarie 2021 la 17:37

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s