PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

MUZEUL MICUL PARIS: Bucureștiul glorios , la sfârșit de secol XIX, cu maniere, stilistică, obiceiuri de viață, limbă și lecturi via Paris.


INSIDER: „În Centrul Istoric al Bucureștiului, pe strada Lipscani nr.41, de trei ani, a apărut un muzeu din altă epocă. Maestrul fotograf Eugen Ciocan, singurul din Europa care mai colorează fotografiile manual, a reconstituit, prin forțe proprii, o mică parte a Micului Paris. Într-o fostă clădire a familiei Dalles, pășim în momentul de glorie al Bucureștiului, la sfârșitul secolului XIX când „manierele, stilistica, obiceiurile de viață, limba lecturile veneau de la Paris”. Există două săli mai mari: Salonul Oriental, caracterizat prin stucaturile în stilul maur regăsit și la Teatrul Maria Filotti din Brăila și Salonul Franțuzesc cu stucaturi de ipsos alături de splendida oglindă rococo, foarte rară astăzi.

Peste_tot_ești_înconjurat_de mobilier, obiecte și piese de vestimentație cu iz franțuzesc, care alături de decorul deosebit și amplasarea lor armonioasă, creează acest univers din care pleci copleșit și cu dorință de a te reîntoarce.

Acest_loc_este_ideal_pentru fotografii deosebite, într-un decor unic, iar de acest lucru se va ocupa echipa FotoCabinet. Mai mult, dacă vrei, poți lua cu tine acest decor la petrecere sau eveniment.

Program_muzeu: vineri & sâmbăta 12-20, duminică 12-18.” DETALII

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s