PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

TĂRTĂRIA: Primul mesaj scris din Istoria Omenirii, vechi de 7.500 de ani. Aici este închisoarea zeilor?


INSIDER: „Tăblițele de la Tărtăria sunt trei obiecte mici și străvechi de lut. În Transilvania, în localitatea Tărtăria din județul Alba, între Alba Iulia și Orăștie, echipa cercetătorului clujean Nicolae Vlassa a descoperit, în anul 1961, trei tăblițe de lut. Tăblițele, care au fost datate în jurul anului 5.300 î.Hr., de cercetătorul german Harald Haarmann, au simboluri similare culturii Vinča, fiind subiectul a numeroase și controversate polemici printre arheologii de pretutindeni, întrucât (în opinia unora) tăblițele ar prezenta cea mai veche formă de scriere din lume.” DETALII

„Tartar este cea mai joasă regiune a lumii, fiind atât de adânc sub pământ pe cât este pământul sub cer. (…) În legendele timpurii, este în principiu închisoarea zeilor înfrânți; Titanii au fost exilați în Tartar după ce au pierdut bătălia împotriva zeilor olimpieni, iar Hecatonchirii stau deasupra lor, ca gardieni la porțile de bronz.

Când Zeus îl învinge pe monstrul Typhon, născut din Tartar și Gaia, îl aruncă și pe el în același abis. Pe de altă parte, în miturile mai târzii, Tartarul devine un loc de pedeapsă pentru păcătoși. Seamănă cu Iadul și este opus al Elysium, viața de apoi pentru cei binecuvântați.” DETALII

ARHIVĂ: BANC: România, izvorul civilizaţiei din Europa !? *** ORIGINI: Artefacte vechi de peste 6.000 de ani ne arată de unde au venit „eroii civilizatori”?

2 responses

  1. Pingback: CUCUTENI-YANGSHAO: Prietenie româno-chineză de 7000 de ani sau inconștient colectiv? | infoINSiDER.ro

  2. Nu cred să am vedenii, dar am descoperit semne de pe tăblițele de la Tărtăria pe niște artefacte (monede) găsite într-o mină de cărbuni din America (Ilinois). Dacă identificările făcute de mine sunt reale atunci misterul scrierii străvechi de la Tărtăria se adânceşte, căci acele artefacte au fost găsite la circa 40 m adâncime.
    a se vedea articolul:

    Subiectul Tărtăria – enigma se extinde

    Apreciază

    3 decembrie 2021 la 13:29

COMENTEZI?