PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

IAȘI: Ca măsură antipoluare, primăria vrea să interzică mașinile euro 3. Mai bine se uită la echipamentele din dotare!


INSIDER: „În Paris sunt 1 milion de mașini vechi de peste 20 de ani. Iașul avea 180000 mașini în 2018 și este în topul orașelor din România cu cele mai puține mașini vechi de peste 12 ani, după București. În clasamentul poluării cu particule PM2.5 – cel mai periculos indice de poluare, Parisul este pe locul 200 iar Iașul pe locul 24 în Europa. (…)

Mașinile din Iași cu norma euro 3 au devenit ținta Primăriei, iar interzicerea lor este măsura cea mai la îndemână pe care primarul Mihai Chirică o propune pentru reducerea poluării. Priviți această mașină a Primăriei din video-ul de mai jos. Zeci de mașini la un loc, cu normele euro 1, 2 și 3, nu ajung să polueze cât această mașină.

Facem apel la Primăria Iași în a-și îndrepta atenția către echipamentele lor din dotare care sunt vechi, uzate, non-euro, adevărate surse de poluare. Măsurile propuse de Primăria Iași sunt total greșite în condițiile actuale. Fluidizarea traficului este, fără îndoială, soluția vitală. Iar în prezent se copiază greșit modelele Franței sau ale Germaniei, ale căror măsuri au avut ca suport o infrastructură complementară și transport alternativ public optim, lucruri de care Iașul duce lipsă. Calitatea mașinilor trebuie suplinită cu măsuri inteligente de reducere a poluării – parcuri, filtre, redirijarea traficului, măsuri de avertizare, educare și conștientizare.” SURSA

https://www.facebook.com/usriasi/videos/418134338737659/

Un răspuns

  1. Pingback: AER ÎN RATE LA IAȘI: Plante conectate la Internet pentru creșterea calității aerului?! | infoINSiDER.ro

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s