PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

AER ÎN RATE LA IAȘI: Plante conectate la Internet pentru creșterea calității aerului?!


INSIDER: „Iașul va fi conectat la un amplu program european ce vizează îmbunătățirea calității aerului prin utilizarea de filtre bio-tehnologice în spațiile urbane poluate. Participarea municipiului Iași, în calitate de partener lider, la programul LIFE al Comisiei Europene, a fost aprobată de către consilierii locali în ședința de luni, 31 august.

Prin intermediul programului LIFE, municipalitatea ieșeană va achiziționa 10 ansambluri City Tree, o combinație ideală între plante și tehnologia Internet of Things.

City Tree include o suprafață mare cu diferite tipuri de mușchi care asigură filtrarea particulelor de aer, inclusiv praful fin, producând în același timp oxigen și reducând nivelul de zgomot. În același timp, reține și evaporă o cantitate importantă de umiditate asigurând un efect sesizabil de răcire cu până la 2,5 grade Celsius.

Un ansamblu City Tree filtrează într-o oră aer respirabil pentru aproximativ 7.000 de oameni, reducând cu 80% praful fin din aer.

City Tree poate fi echipat suplimentar și cu tehnologia de rețea mobilă de date pentru a îmbunătăți infrastructura digitală din oraș, cu panouri fotovoltaice și panouri LED publicitare.

Ansamblul City Tree include 8 module de mușchi cu sistem de ventilație și irigare, o zonă de odihnă și senzori specifici.

Valoarea estimată pentru implementarea proiectului este de 958.356 de euro, din care contribuția programului LIFE este de 527.095 euro (asistență financiară nerambursabilă), contribuția proprie a Municipiului Iași este de 301.882 de euro, în timp ce partenerul asociat acestui proiect va asigura suma de 129.378 de euro.” SURSA

ARHIVĂ: BERCENI: Bănci Smart pentru funduri Smart cu telefoane Smart și conversații Smart *** IAȘI: Ca măsură antipoluare, primăria vrea să interzică mașinile euro 3. Mai bine se uită la echipamentele din dotare!

3 responses

  1. Pingback: BACĂU: Primul loc în lume are 1360 mp de picturi murale realizate cu vopsea purificatoare de aer | infoINSiDER.ro

  2. Pingback: CLUJ-NAPOCA: Un bilet de autobuz costă 20 de genuflexiuni | infoINSiDER.ro

  3. Mika

    Cam câti tei se puteau planta cu banii respectivi, aprox 1 million de euro pentru cele 10 City copacei-bancuta?!

    Apreciază

    3 septembrie 2020 la 23:18

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s