PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

AGRICOLA BACĂU: “Puiul Fericit”, identic natural. „Nimic artificial în exterior, nici prin stropire, nici intern, injectare sau hrană artificială!”


MARINEL IACOB (director MQ Agricola, medic veterinar): „Bună ziua, Culoarea galbena a acestui pui (rasa Hubbard, cu creștere lentă), crescut în medie 60 de zile, vine din hrana 100% vegetala (din care 70% porumb si grau, soia, srot de floarea soarelui, gluten de porumb, faina de galbenele, minerale). Putem observa aceasta culoare galbuie, in comparatie cu puiul asa-numit industrial, la nivelul epidermei (stratului exterior al pielii), sub piele, sub forma de grasime (distribuita anatomic in proportii diferite, de exemplu mai multa si mai galbena pe interiorul pulpei, decat pe exteriorul acesteia) si chiar in tesutul muscular (in carne). Oricine a consumat acest pui in ultimii ani s-a putut convinge de calitatea intrinseca a carnii. Epiderma, stratul superficial de la suprafata tegumentului, in contact cu mediu acid, mediu salin sau chiar cu apa peste o anumita temperatura (la oparire de exemplu), sufera transformari. Acest fenomen se poate observa intr-o mai mare sau mai mica masura la orice tip de carne. Va asiguram ca aceasta culoare a puiului este rezultatul exclusiv al hranirii naturale si ca nu utilizam nicio substanta artificiala in hrana puilor.”

Mai jos veți găsi rezultatele controalelor și analizelor făcute luni, 25 martie. De către două instituții independente. Direcția Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor Bacău, respectiv Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Bacău. Rezultate astea, pe care le găsiți mai jos în original, arată clar că pentru culoarea puiului sunt respectate toate reglementările existente. Că nu există  nicio formă artificială de colorare sau amplificare a culorii. Nici exterior, nici prin stropire, nici intern, prin injectare sau hrană artificială.

NOTA DE CONSTATARE NR. 6011/ 25.03.2019. ANSVSA – Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Bacau. Control efectuat in unitatea: Abator Prajesti.

„I Constatari: „In urma vehicularii in mediul on-line, presa scrisa si televiziune a unor informatii cu privire la culoarea galbena a puiului Fericit, a fost verificata unitatea mai sus mentionata unde au fost constatate urmatoarele: Puiul «Fericit» si puiul «Fermierului» este puiul de rasa Hubbard care provine din fermele proprii (fermele 3, 11, 12, 20) de La Brad si Ferma SC Avicola Serban SRL. Puii sunt sacrificati in abatorul apartinand SC Agricola International SA, situat in localitatea Prajesti cu respectarea prevederilor Reg. 853/2004 si Reg. 854/2004 pe linia de abatorizare nefiind applicate tratamente sau actiuni de procesare care sa modifice culoarea si consistenta carnii puilor scrificati in unitate cu exceptia procedeelor de abatorizare, cu respectarea procedurilor de bune practici, de igiena si lucru referitoare la temperature de racier, depozitare, manipulare, transare, ambalare, etichetare, depozitare si livrare. II. Masuri si recomandari, dupa caz: “Nu s-au identificat neconformitati cu privire la respectarea prevederilor Reg 853/2004, Reg 854/2004, Reg 2073/2005, Reg 178/2002. Unitatea respecta cerintele prevazute de legislatia specifica, pentru care a fost autorizata sanitar veterinar.” DETALII

ARHIVĂ: CIOARA VOPSITĂ: După băiță puiul fericit “galben ca cel de curte” devine cu pete ca dalmațianul.

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s