PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

PLOPI & PLATANI: “IKEA a găsit cheia defrișărilor!”


INSIDER: „Pentru realizarea noului hipermarket IKEA, de pe Bulevardul Theodor Pallady din Sectorul 3 al Bucureștiului, dezvoltatorul a ras o sumedenie de plopi superbi cu vârste de peste 50 ani că de, trebuie să se vadă magazinul. Au motivat că-i încurcau la breteaua colectoare, de parcă nu puteau s-o realizeze pe lângă plopii…fără soț!

Nici o autoritate nu a putut să ne spună dacă au avut aviz de defrișare și-n ce bază a fost emis pentru că la autoritatea de mediu au afirmat că…nu prea taie. Și ca să fie treaba completă, au cerut tăierea a incă 35 de platani și, evident, distrugerea spațiului verde pe vreo 500 m liniari, că de, trece breteaua și s-ar vedea bine magazinul de la câțiva kilometri probabil. De ce autoritățile nu au impus breteaua pe terenul lor, e o enigmă a…corupției?! Mai mult, se pare că umblă și la procentul de spațiu verde avizat pentru că au cerut APM București să avizeze noile defrișări și refacerea bilanțului teritorial. Imaginile sunt grăitoare.” SURSA

ARHIVA: VEDETE: După shopping, Marius Vintilă nu refuză hotdog-ul de 1 leu de la Ikea!

One response

  1. Adimun

    Plopii de 40-50 de ani nu mai sunt siguri. Plopul nu este un arbore sigur după ce depășesc 15 metri înălțime. Un vânt puternic îi rupe și sunt periculoși. În Ambrozie, de exemplu, au fost cel puțin 30. Mai sunt doar 2-3. Restul s-au rupt la vânturi și au creat mari pagube. Dacă erau tei era altceva. Plopii însă cresc foarte repede și sunt fragili. Sunt buni doar pentru „perdele verzi” la limita exterioară a orașelor.

    Apreciază

    20 octombrie 2018 la 16:14

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s