PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

PATRIMONIU: “Când vrei să omori o clădire, mai faci o comisie. Prima Școală de Fete în limba română din București vânată și demolată cu secera și ciocanul.”


INSIDER: „Cu secera și ciocanul în patrimoniul Bucureștiului. Justiției 55 (N.R.: sediul primei școli de fete în limba română din București), Așezământul Știribei Doamna) sau despre școala neputinței noastre de bucureșteni. Când vrei să omori o clădire, mai faci o comisie. În 2016, ArCub era beneficiarul unei cartări a obiectivelor abandonate din București ce puteau fi transformate în spații cu potențial pentru activități culturale și creative. S-a ales praful de toată expertiza furnizată de către Universitatea de Arhitectură și Urbanism ” Ion Mincu”…

Cum am fost dus în bălării de administrația locală din București. I. Prima etapă, iunie 2018. Revoltat nevoie mare, m-am pus pe scris. PMB a răspuns „elegant”, „adresa poștală str. Justiției nr. 55, sector 4 nu a fost cuprinsă în anexele acestei hotărâri..”, respectiv HCGMB nr. 186/08.05.2008 privind însușirea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniului public al Municipiului București… Ministerul Culturii și mai elegant s-a spălat într-un mod mult mai fin, bifând aceeași lehamite de însușire a unui obiectiv de patrimoniu, fosta Școală de fete din București –  Elisabeta Știrbei, comunicând că „nu are atribuții/competențe/pârghii în ceea ce privește conservarea, reabilitarea, consolidarea, etc. a imobilului în cauză.

II. Etapa a doua, septembrie 2018. Demolarea casei din curtea școlii. Mafia nu mai are răbdare. Am sesizat Prefectura Capitalei –  a transmis lucrarea la Poliția sector 4, PMB |(a luat în calcul și vom vedea ce va face), Ministerul Culturii (nu a răspuns absolut nimic), Poliția Locală sector 4 – a retransmis lucrarea la Poliția București, Poliția București a amendat proprietarul de la str. Justiției nr. 57!!!

Până una alta, această clădire naționalizată prin Decretul nr. 176/02 august 1948 – poziția nr. 1 – Șc. pr. fete Știrbei Doamna, str. Justiției nr. 55, a Așezământului Știrbei Doamna, cu întreaga avere, conform inventarului jurnal – se degradează sub ochii noștri, sub puterea celor care îndrăznesc să afirme că sunt preocupați de binele public. Până una alta, nimeni nu va face nimic decât la o presiune uriașă. Nimeni din administrația locală nu va mișca un deget pentru a salva un reper identitar al acestui oraș. Politicienii români sunt cea mai depravată specie de funcționari? Poate da, poate nu. Până una alta, aceast obiectiv este vânat, demolat cu secera și ciocanul. Mutilarea cu bună știință este o metodă, incendierea, schimbarea numerotării străzii, declasarea peste noapte, demolarea de vineri până duminică, demolarea zidurilor, introducerea unor personaje binevoitoare în căutare de fier vechi, lemn, sobe scumpe, șindrilă, mobilier sculptat etc. Până una alta…cu secera și ciocanul în patrimoniul educațional și identitar al orașului meu.” SURSA

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s