PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

CRAIOVA: Ziua Internaţională a Romilor. 20 de milioane de romi, răspândiţi în peste 30 de ţări!


Scopul acestei zile este acela de a atrage atenția societății asupra problemelor cu care se confruntă romii, pentru îmbunătățirea situației educaționale și, deopotrivă, pentru revendicarea drepturilor civile ale romilor. Potrivit site-ului oficial al Parlamentului European, romii reprezintă cea mai mare minoritate etnică din Europa, 10.000.000 trăind în Europa, dintre care 6.000.000 în țările din Uniunea Europeană, mulți dintre ei fiind deseori expuși la diverse forme de discriminare și chiar de excludere socială. (SURSA)

WIKIPEDIA: Romii (uneori scris rromi, cunoscuţi şi ca ţigani) reprezintă un grup etnic originar din India medievală. Romii sunt răspândiţi în foarte multe zone geografice, dar mai ales în Europa, cele mai importante grupuri trăind în Europa Centrală şi de Est, în Turcia, în Peninsula Iberică şi în sudul Franţei. Importante comunităţi de romi trăiesc de asemenea şi în America, în special în Brazilia, unde romii au fost deportaţi de către guvernul portughez în timpul erei coloniale. Migraţia etniei rome a făcut ca aceasta să se fi răspândit în istoria mai recentă şi în alte zone ale emisferei vestice. În februarie 2016, în timpul Conferinţei Internaţionale a Romilor, ministrul indian de Externe Sushma Swaraj a declarat că romii sunt fiii Indiei. Conferinţa s-a încheiat cu recomandarea către Guvernul indian de a-i recunoaşte pe cei 20 de milioane de romi răspândiţi în peste 30 de ţări ca parte a disporei indiene. (Wikipedia)

ARHIVĂ: INIMĂ NEAGRĂ: “Casa din Cărţi de Joc”, simbol al fragilităţii în faţa evacuărilor forţate! *** BUTIQ: Talmeş-balmeş la Târgul Meşterilor Romi *** TURISM: Comuna Buzescu, a opta minune a lumii. Întrebarea „Cu ce bani?” este indecentă! *** TRADIŢII: Cimitirul-orăşel, mândria rromilor din Bărbuleşti. Bulibaşa se odihneşte sub cinci turnuri!

Un răspuns

  1. Pingback: CRAIOVA POLIGLOTĂ: Panouri stradale cu urări în țigănește. Bahtalo! | infoINSiDER.ro

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s