PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

INIMĂ NEAGRĂ: “Casa din Cărţi de Joc”, simbol al fragilităţii în faţa evacuărilor forţate!


Casa din Carti de Joc la Universitate IMGP3954IMGP3959 IMGP3960Ieri, 18 iunie, activiştii Amnesty International au construit şi inaugurat în Piaţa Universităţii din Bucureşti “Casa din Cărţi de Joc”, ca simbol al vulnerabilităţii persoanelor din România în faţa evacuărilor forţate. Evenimentul a marcat, de asemenea, lansarea raportului “Alungaţi la periferie. Cinci cazuri de evacuări forţate ale romilor din România”, raport care analizează cazurile de evacuari forţate ale romilor din Cluj-Napoca, Baia Mare şi Piatra Neamţ.

IMGP3962 IMGP3961 IMGP3963 IMGP3965 IMGP3957 IMGP3966 IMGP3956 IMGP3955INSIDER: “Căsuţa din Cărţi de Joc va rămâne în buricul capitalei până miercuri seară, timp în care organizatorii vor strânge semnături de la trecătorii inimoşi gata să sprijine nişte oameni năpăstuiţi de soartă. Căsuţa este ilustrată la interior cu imagini şi declaraţii ale persoanelor care au trecut prin trauma unei astfel de evacuări. Expoziţia foto cuprinde imagini din satelit care surprind marginalizarea romilor din Cluj-Napoca şi Piatra Neamţ, precum şi petiţia prin care i se cere premierului României să stopeze evacuările forţate şi să protejeze dreptul de locuire din legislaţia naţională. Căsuţa din Cărţi de Joc a mai fost construită în faţa Parlamentului European din Bruxelles pe 8 aprilie 2013 de Ziua Internaţionala a Romilor.

2 responses

  1. Pingback: CRAIOVA POLIGLOTĂ: Panouri stradale cu urări în țigănește. Bahtalo! | infoINSiDER.ro

  2. Vlad

    As fi nesimtit daca nu as simpatiza cu asa zisii romi? In primul rand nu sunt casele lor, nu sunt bransati legal la utilitati, nu platesc taxe, nu muncesc, atunci de ce dracului sa nu-i evacueze? Din partea mea sa dea afara in strada toti tiganii din case nationalizate si sa faca lagare speciale de munca pentru specia lor. Asta ar fi salvarea Romaniei.

    Apreciază

    23 iunie 2013 la 19:48

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s