PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

IOHANNIS: „În decembrie, oamenii s-au dus la vot cu speranța unui trai mai bun, nu pentru o legislație slăbită în domeniul anticorupției”


klaus-iohannisKLAUS IOHANNIS: „Dragi români, Astăzi este o zi de doliu pentru statul de drept. Statul de drept, care a primit o lovitură puternică de la adversarii justiției, dreptății și luptei împotriva corupției. Guvernul PSD și ALDE a ignorat visul și năzuințele a milioane de români liberi care vor să trăiască într-o țară eliberată de corupție. Astăzi, Guvernul PSD și ALDE a anulat munca a zeci de mii de oameni onești și curajoși din Justiția română care au dovedit în ultimii ani că nimeni și nimic nu este mai presus de lege. Guvernul PSD și ALDE a anulat eforturile făcute de milioane de români de a face din România o țară respectată în Europa! De astăzi, recuperarea prejudiciilor devine foarte dificilă. Rezultatul votului din decembrie a dus la formarea unei majorități, care a alcătuit un guvern legitim. Dar votul nu reprezintă un cec în alb care permite unei majorități să poată face orice, de la adoptarea măsurilor populiste care riscă să pună sub semnul întrebării stabilitatea economică în următorii ani, până la călcarea efectivă în picioare a justiției și a statului de drept.

În decembrie, oamenii s-au dus la vot cu speranța unui trai mai bun, nu pentru o legislație slăbită în domeniul anticorupției. Miza adevărată este cum vrem să arate viitorul unei Românii în care oamenii să-și dorească să trăiască, nu al unei Românii din care să-și dorească din nou să plece. Sfidarea PSD la adresa poporului este deplină. Uită însă un lucru esențial. Valorile pe care se construiește un stat democratic, un stat de drept veritabil, nu aparțin unei majorități sau minorități de conjunctură, ci ne aparțin nouă, tuturor românilor. De astăzi, misiunea mea este să restabilesc statul de drept. Voi face tot ce îmi stă în putință pentru a face din România o țară eliberată de corupție! Mă voi bate până în ultima zi a mandatului meu pentru acest lucru!” (SURSA)

ARHIVĂ: GRAŢIERE & AMNISTIE: „Au crezut că ne cumpără ciocul mic şi jocul de glezne cu 100-200 de lei aruncaţi în dispreţ la pensii şi salarii”

Un răspuns

 1. vasile

  SFIDARE DE LA COTROCENI – Iohannis a ignorat cererea AMR si UNJR de declasificare a hotararilor CSAT prin care s-au format echipele mixte SRI-procurori. AMR-UNJR: „Pastrarea secreta a acestor hotarari nu face decat sa alimenteze spatiul public cu suspiciuni ce erodeaza increderea in institutiile statului. Cat timp aceste hotarari ale CSAT si protocoalele dintre serviciile de informatii si parchete nu sunt publicate, increderea in justitie nu va fi recastigata”
  Marţi, 31 ianuarie 2017 16:07 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email
  Dezvaluiri – Evenimente
  Klaus Iohannis ignora fatis magistratii si solicitarile pe care acestia i le adreseaza in calitatea sa de presedinte al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii. Inainte de sedinta CSAT de marti, 31 ianuarie 2017, Asociatia Magistratilor din Romania impreuna cu Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania i-au trimis o scrisoare Presedintelui Klaus Iohannis, cerandu-i sa includa pe agenda sedintei CSAT si “declasificarea tuturor hotararilor CSAT prin care serviciilor de informatii li s-au trasat atributii in combaterea infractiunilor”. Potrivit unui comunicat publicat pe pagina oficiala a Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania, din 31 ianuarie 2017, solicitarea UNJR si AMR a fost facuta in contextul in care CSAT, in data de 16 ianuarie 2016, a transmis UNJR un raspuns in care recunostea ca, prin intermediul unor hotarari CSAT clasificate, au fost semnate protocoale intre serviciile de informatii si Ministerul Public in baza carora s-au creat echipele mixte formate din agenti ai serviciilor de informatii si procurori.

  Solicitarea asociatiilor profesionale ale magistratilor adresata presedintelui Iohannis a ramas insa fara obiect. Asta intrucat, dupa cum reprezentanti ai Administratiei Prezidentiale au declarat pentru Lumeajustitiei.ro, in sedinta CSAT nu s-a pus in discutie scrisoarea AMR si UNJR si nici nu s-a dispus declasificarea acestor hotarari ale CSAT ori ale protocoalelor.

  UNJR si AMR precizeaza totusi, in cuprinsul comunicatului din 31 ianuarie 2017, ca vor continua demersurile legale necesare pentru clarificarea interferentei serviciilor de informatii in actul de justitie.

  Prezentam in continuare Scrisoarea integrala a UNJR si AMR din data de 31 ianuarie 2017:

  “Catre Domnul Klaus Iohannis

  Presedintele Romaniei si Presedintele Consiliului Suprem de Aparare a Tarii

  Stimate domnule Presedinte,

  Va solicitam ca in cadrul sedintei CSAT, care va avea loc pe data de 31 ianuarie 2017, sa includeti pe agenda si declasificarea tuturor hotararilor CSAT prin care serviciilor de informatii li s-au trasat atributii in combaterea infractiunilor.

  In baza acestor hotarari CSAT, relatiile de colaborare interinstitutionale intre serviciile de informatii si organele de urmarire penala s-au materializat in incheierea unor protocoale clasificate si constituirea unor echipe mixte ce nu isi gasesc suport in cadrul legal actual.

  In conditiile in care subiectul este unul de un vadit interes public, fiind vorba de infaptuirea justitiei, pastrarea secreta a acestor hotarari nu face altceva decat sa alimenteze spatiul public cu suspiciuni ce erodeaza increderea in institutiile statului.

  Romania este stat de drept, iar o caracteristica a statului de drept este ca nomele legale sunt publice pentru toata lumea, cu atat mai mult cu cat implica si actul de justitie. Cat timp aceste hotarari ale CSAT si protocoalele dintre serviciile de informatii si parchete nu sunt publicate, pentru ca fiecare cetatean sa stie ce contin, increderea in justitie nu va fi recastigata.

  Va solicitam, in consecinta, sa faceti toate demersurile necesare pentru declasificarea tuturor hotararile CSAT in baza carora agenti ai serviciilor de informatii au constituit “echipe mixte, cu reprezentanti ai organelor de urmarire panala, in scopul contracararii riscurilor derivate din derularea unor activitati cu caracter infractional”.

  Cu stima,

  Judecator Dr. Andreea Ciuca

  Presedinte interimar

  Asociatia Magistratilor din Romania

  Judecator Dana Girbovan

  Presedinte Uniunea Nationale a Judecatorilor din Romania”

  Apreciază

  1 februarie 2017 la 07:52

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s