PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

SPAŢIU EXPANDAT: Românii, singurul tezaur al României. Dar nu tot ce străluceşte este aur!


mihai-balko-tezaurul-romanieiMIHAI BALKO: „Lucrarea explorează noțiunea de tezaur național prin prisma a două perspective de înțelegere. Intenția acestei lucrări a fost să fac un exercitiu de „traducere”: să dau o formă fizică, materială unui subiect care apare recurent în discursurile din sfera publică – tezaurul României.

mihai-balko-tezaur-2 mihai-balko-tezaur-3 mihai-balko-tezaur-4Referințele la acesta sunt folosite asemenea unei perdele de fum, care ascunde și arată deopotrivă, ca mijloc de diversiune și manipulare a ascultătorului. Lucrarea urmărește să provoace o reflexie critică asupra modului în care se construiește discursul în sfera publică și a modului în care diversele poziții adoptate exploatează frici și temeri colective pentru a obține un anumit timp de răspuns.

mihai-balko-tezaur-5Pe de altă parte, lucrarea se referă la un mod diferit de citire a noțiunii de tezaur înțeles ca resursă umană. În acest sens, ea este o deconstrucție a unui monument iconic al României, Coloana Infinitului. Ideea sacrificiului infinit și glorificarea publică a eroilor sunt privite și chestionate prin perspectiva impactului asupra vieților individuale, private și a dramei personale pe care o provoacă în numele unui bine comun.”

ARHIVĂ: SPAŢIU CENZURAT: „Lucrarea e o satiră brutală la adresa celor care nu pun preț pe spațiul public. Lucrarea nu e despre parcări, ci despre oameni!”

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s