PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

CAPUL ANIŢEI: „Dacă descoperim psihologi pe Marte, îi punem să plătească taxă la COPSI?!”


mihai-anitei

MIHAI ANIŢEI – Preşedinte COPSI

INSIDER: „Colegiul Psihologilor din România (CPR/COPSI), mână în mână cu Ministerul Muncii, a reuşit să pună jugul pe toţi psihologii din România, formatori din domeniu, supervizori etc. Ministerul Muncii a introdus legi şi norme prin care, implicit, toţi licenţiaţii în psihologie care vor să îşi practice meseria sunt obligaţi să plătească taxe de protecţie la COPSI – taxă de interviu 300 lei, taxă trecere pe treaptă superioară 300 lei, formări obligatorii după terminarea facultăţii de cel puţin 2 ani care costă peste 4.500 lei/an (din care o parte se varsă tot la COPSI), plus o cotizaţie anuală de 250 lei pentru care nu se oferă nici o facilitate. Dacă descoperim psihologi pe Marte, îi punem să plătească taxă la COPSI?!

ROVANA PLUMB - Fost ministru al Muncii

ROVANA PLUMB – Fost ministru al Muncii

Bomboana de pe colivă a venit în 2015, când conducerea COPSI, împreună cu ministrul Muncii, Rovana Plumb, a reuşit să elimine profesia de Psiholog din Nomenclatorul CAEN, înlocuind-o cu 11 specializări, din care unele nici nu necesită absolvirea facultăţii de Psihologie! Nici în ţările cu veche tradiţie în domeniu nu există asemenea invenţii dubioase care să îi oblige pe psihologi să urmeze nesfârşite formări şi cursuri cu taxe exorbitante. Cine are de câştigat din această afacere şi unde se duc toţi aceşti bani – în salarii, în maşini, în plimbări la conferinţe, bilete de avion şi cazare la 4 stele?!

logo-manifestul-universitaria-democratie-in-cprCa reacţie la aceste abuzuri, un grup de specialişti şi profesori universitari din toată ţara, recunoscuţi pentru activitatea profesională şi pentru verticalitate, a luat iniţiativa „Manifestul Universitaria pentru însănătoşirea CPR”. Prin această acţiune se doreşte mobilizarea tuturor psihologilor pentru reabilitarea profesiei şi pentru stoparea abuzurilor acestui mâncător de bani, valori şi principii, numit COPSI.”

CITEŞTE – „Manifestul Universitaria pentru însănătoșirea Colegiului Psihologilor din România”

Alte legături: COPSI – Ţeapă la nivel înalt! (Interviu la comisia de psihologie educationala) *** FACEBOOK: Discriminare si abuz in Colegiul Psihologilor din Romania *** Psihologii, a căror meserie a fost radiată, obligaţi să plătească atestări de mii de euro în conturile COPSI *** „Eşti student la psihologie? Irelevant!”, susţine COPSI prin noile dispoziţii

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s