PRIMUL FLUX DE ŞTIRI TRIMISE DE CITITORI

PARCUL IZVOR: Lecţii de echitaţie în buricul Capitalei


Parcul Izvor - Western DreamWP_20140925_051 WP_20140925_054 WP_20140925_066 WP_20140925_002 WP_20140925_003 WP_20140925_019 WP_20140925_075 WP_20140925_059 WP_20140925_039 INSIDER:
„Până pe 15 octombrie puteţi sări calul în curtea Parlamentului – pe cai mici, pe cai mari, pe cai suri, pe cai bălai, în buricul Bucureştiului, de luni până vineri, între 8.30 şi 20.30, în Parcul Izvor, la preţul de 1 WP_20140925_048 WP_20140925_035 WP_20140925_029 WP_20140925_047leu minutul. Mai exact, 10 lei pentru 10 minute. Vor avea loc şi demonstraţii de dresură şi sărituri peste obstacole executate de antrenori.” DETALII

One response

 1. Oameni buni, dacă nu vreți să fiți bătaia de joc și victimele amenințărilor și crizelor de nervi ale unor grăjdari convertiți în patroni plini de ifose, NU MERGEȚI LA ECHITAȚIE în cadrul evenimentului care are loc până miercuri, 15.10.2014, sub numele de WESTERN DREAM – PE CAI LA IZVOR și care s-ar putea repeta în aceeași manieră!!!!

  Lipsă totală de respect față de clienți, fie ei copii, sau adulți; lipsă de punctualitate; dezorganizare crasă; obrăznicie; nepăsare; ironii; agresivitate – acestea sunt caracteristicile gloabelor bipede responsabile cu evenimentul susmenționat, la care vă sfătuiesc să spuneți pas! Ba chiar am auzit persoane comentând că „ciupesc” din timpul pentru care plătești.

  Așadar, dacă nu vreți să fiți tratați ca niște fraieri nedemni de respectul lor, urmați-mi sfatul și informați-i și pe ceilalți doritori, pentru a evita orice pierdere de timp, nervi și chiar bani! Din feririce, noi am primit banii înapoi, dar am rămas cu nervii și timpul pierdut.

  Iată pățania noastră de astăzi, 13.10.2014:

  Împreună cu un prieten, ajung la Izvor la ora 17.10 pentru o plimbare de 10 minute pe cal, la pas (fiecare). Biletele de ordine fuseseră cumpărate cu o zi înainte, însă atunci nu am mai putut aștepta la coadă din pricina aglomerației și a programului personal ulterior. Am fost asigurați de către un individ de vreo 47-52 de ani, cu aspect de grăjdar (nu o spun la modul peiorativ!), cu păr grizonat, ochi albaștri și constituție robustă, că a doua zi (astăzi, 13.10.2014) vom urca pe cal imediat ce sosim, indiferent de oră.

  Ajunși, am abordat o individă căloasă (sic), până în 50 de ani, care părea coordonatoarea – de la ea cumpăraserăm biletele în ziua precedentă, când am nimerit chiar în toiul unei divergențe între mămica unui copil care se certa cu un angajat al clubului sub privirile amuzat-disprețuitoare ale respectivei și altor angajați, pe motivul dezorganizării și nerespectării lucrurilor antestabilite!!! Angajatul, cu un aer de fante, îi vorbea de sus doamnei respective și o tot lua cu „Scumpă doamnă,…”, încercând să o liniștească. Dacă am fi știut că acel incident fusese, practic, o avertizare să nu mai insistăm!…

  Individa ne-a recunoscut astăzi și ne-a spus să mai așteptăm circa 10 minute, până scot un cal pentru noi, deoarece momentan sunt doar caii programați pentru lecții de echitație de 30/45 de minute. Nicio problemă, am răspuns și am întrebat unde putem sta, ca să nu deranjăm. Ni s-a răspuns că oriunde, așa că ne-am dus aproape de menaj, lângă poarta de acces, admirând caii și ascultându-l învoluntar pe același individ grizonat cum îl ironizează pe un băiețel abia sosit și el la călărie, pentru că e „gras”: „Ai venit, grasule? Iar ai mâncat, mă, șaorma? Vezi că te las fără ea, că pui pe tine. Câte kile ai, 50-60? Ha! Ha!” (da, în materialele promoționale WESTERN DREAM – PE CAI LA IZVOR se menționează despre sprijinul lor față de copii, inclusiv cei cu autism. Se pare că au prejudecăți față de statura și masa corporală a clienților: pe noi doi, care avem o statură apropiată de media unui jocheu profesionist, după ce ne-aă „măsurat” cu privirea, ne-au întrebat ieri dacă am venit pentru ponei!).

  Deși stăteam în raza lor de observație, după vreo 35 de minute am mai întrebat-o pe individă (gloaba-șefă) cam cât crede că mai durează. Între timp ea întorcea o aripioară de pui pe grătarul cu jar amenajat lângă menaj. După atitudinea nepăsătoare, am realizat că uitase de noi. Ne-a răspuns „încă 10 minute”, apoi i-a spus individului mai vârstnic să scoată un cal. Acesta s-a dus în grajdul amenajat, iar noi am continuat să așteptăm cu mai mare nerăbdare, văzându-l la un moment dat cu niște hamuri în mănă („Taci, că ne vine calul!”). Între timp a sosit un alt individ cu o mașină cu nutreț. Grizonatul care-l ironiza pe băiețelul „gras”, a ieșit și s-a dus să-l ajute cu nutrețul. Am întrebat din nou când va fi posibil să ni se aducă un cal, deoarece începuse să se înnopteze. Ne-a răspuns că imediat ce termină acolo, ne aduce el. După ceva timp o vedem pe „gloaba-șefă” și pe grizonatul-care-nu-suportă-copii-grași că merg agale, de gât, spre grătarul cu mici și fripturi.

  După încă circa un sfert de oră (și terminarea lecțiilor celor care se aflau deja în menaj), vedem că noii veniți sunt îndrumați să se organizeze într-un șir pentru a începe echitația „în ordine”. Întrebăm IAR un instructor, dar acesta ne apostrofează că deranjăm, că „aici se stă doar pentru lecții, nu pentru plimbare la pas, mergeți acolo, unde e coada, nu aveți voie aici!”

  „Bine, dar doamna ne-a spus că aici se stă… ” În fine, am plecat către coadă, dar deja ne pierdusem răbdarea. La coadă, un domn cu un copil ducea și el muncă de lămurire explicând altei angajate că el luase biletele și trebuia să înceapă la o anumită oră (deducem din cele auzite că și la el apăruse o neînțelegere). Deja ne era clar că am fost luați drept proștii lor și am rugat civilizat să ni se dea banii înapoi. Respectivul căruia ne-am adresat – un ins negricios de cca 30 de ani, cu un aspect lombrozian, de vreo 1,90 m, adus de spate și îmbrăcat în trening bleu-marin – se duce întâi la șefa, care încă se trăgea de șireturi cu ceilalți subordonați, să-i ceară voie să ne returneze suma. Se întoarce, ne dă banii (aproape că ne-am mirat!) și mă aude adresându-mă plină de revoltă prietenului: „Asta e bătaie de joc!”

  Iar acum începe distracția:

  Sunt apostrofată pe un ton golănesc „Mai bine nu mai comentați atâta!” Poftim?! (Repetă.) „Cum adică, ni se spune de o oră că în 10 minute ni se aduce un cal, după ce am plătit de ieri, când am fost asigurați că intrăm primii, și nu avem dreptul nici măcar să comentăm? Pe timpul și banii noștri?!”

  Asta am încercat să rostesc, dar grobianul a început să ridice tonul și să vorbească în același timp cu mine și să profereze niște ironii de cartier printre care „Caii ăștia nu sunt din plastic, să bagi fise în ei și să meargă când vreți voi!”. L-am rugat să nu mă întrerupă și să nu mai mi se adreseze pe un astfel de ton, pentru că nu vorbește cu cine o avea el impresia, iar el a răspuns a amenințare: „Nici eu nu sunt oricine! Dacă vreți, vorbiți în altă parte…”

  I-am spus că voi suna la OPC (nr de pe flyer) și a continuat să se răstească precum Caliban când își vede figura oglindită, după care i-am întors spatele, pentru că nu am dorit să mă cobor la nivelul lui/lor de mahala, mai ales că oamenii începuseră să privească.

  Evident, într-o societate civilizată ar fi fost mai capabili în privința organizării, cât și a informării corecte, și-ar fi cerut scuze și ar fi mulțumit pentru criticile aduce, deoarece așa mai învață și ei cum să se comporte, dar aici este vorba despre o caracteristică fără leac a poporului român!!

  Așadar, grași, scunzi, copii, adulți, încă o dată vă sfotuiesc: nu mergeți la această bătaie de joc numită WESTERN DREAM – PE CAI LA IZVOR dacă nu vreți să fiți tratați ca ultimii oameni! Iar eu voi continua să informez potențialii clienți despre nesimțirea și bătaia de joc a WESTERN DREAM, oriunde voi avea ocazia! Am postat acest text inclusiv pe pagina lor de facebook, sunt curioasă cât va rezista!

  Păcat că acești mârlani de cea mai proastă factură nu au preluat nimic din grația și distincția nobilelor animale, rămânând la nivelul de „Yahoos”, așa cum Jonathan Swift a descris sinistra subspecie bipedă în cartea sa, „Călătoriile lui Gulliver”!

  Apreciază

  13 octombrie 2014 la 22:16

COMENTEZI?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s